Cele 6 lucruri esențiale pe care trebuie să le iei în calcul când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi timp și bani

Duminica, 29 Ianuarie 2023, ora 03:02
8315 citiri
Cele 6 lucruri esențiale pe care trebuie să le iei în calcul când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi timp și bani
Achiziția unei mașini, o decizie importantă FOTO Unsplash

O mașină nouă este o achiziție importantă, iar mulți oameni depun eforturi financiare considerabile în acest sens, astfel că este important să ia o decizie potrivită atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Dacă aveți în plan să vă cumpărați o mașină nouă, există șase sfaturi de care trebuie să țineți cont pentru a vă asigura că obțineți cel mai potrivit model la cel mai bun preț disponibil, potrivit whatacar.com.

1. Decide de ce tip de mașină ai nevoie

Faceți o listă cu cele mai importante cerințe pe care le aveți. De asemenea, luați în calcul și aspecte ce țin de viața de zi cu zi: cât de des transportați pasageri și câți? Aveți lucruri voluminoase de transportat în mod normal?

De exemplu, dacă aveți nevoie de șapte locuri, opțiunile ar fi o mașină tip minivan (n.r. - microbuz), un SUV și câteva mașini break. Ținând cont de popularitatea de care se bucură SUV-urile, asta înseamnă că ați putea obține o reducere mai mare la un minivan sau break.

Mai apoi, gândiți-vă dacă doriți o mașină cu motor pe benzină sau diesel, hibrid sau electrică. Din nou, depinde de nevoile fiecăruia. Dacă parcurgeți frecvent distanțe foarte mari, ați putea opta pentru un diesel eficient, dar dacă va fi mai degrabă o mașină de oraș, atunci ați putea opta pentru una electrică.

2. Mașină nouă versus la mâna a doua

Cel mai comun factor decisiv pentru decizia mașină nouă versus la mâna a doua este bugetul, dar mai sunt câteva aspecte de luat în considerare. O mașină nouă va necesita mai puține investiții în primii ani, însă își pierde mult din valoare imediat ce o cumpărați. Dacă doriți o mașină performantă, cu cele mai noi tehnologii, atunci ideală ar fi una nouă.

Stabiliți bugetul

Trebuie să vă gândiți bine la buget, dacă o puteți cumpăra cu banii jos, sau dacă aveți nevoie de rate. Calculați cât ați putea aloca avansului, care este rata pe care v-o permiteți și nu uitați de costurile întreținerii.

Cercetați piața și comparați ofertele similare, iar apoi alegeți două sau trei variante.

Mergeți la un test drive

După ce ați ales câteva modele preferate, mergeți la un test drive. Atunci când conduceți efectiv mașina, veți observa detalii importante, ca de exemplu spațiul suficient sau limitat pentru picioare.

Un test drive la un dealer local vă oferă de asemenea oportunitatea de a negocia o reducere sau dotări suplimentare. Ba mai mult, puteți menționa cea mai bună ofertă găsită online pentru a întreba dealer-ul dacă o poate egala.

Parcurgeți toate detaliile tranzacției

Trebuie să înțelegeți pe deplin toate clauzele din contract înainte de a bate palma. Citiți înainte să semnați. Stabiliți data de livrare și menționați în contract ce se întâmplă în cazul unei întârzieri.

Verificați mașina la livrare

Nu vă lăsați purtați de entuziasmul livrării și verificați încă din primul moment dacă toate specificațiile se potrivesc cu ceea ce ați comandat pentru că sunt mai simplu de remediat eventualele omisiuni în acest fel. Chiar dacă mașina este nouă, verificați roțile și caroseria, uitați-vă să nu aibă mici zgârieturi și lovituri.

#cumparare masina, #masina noua, #masina second hand, #bani , #stiri auto