Avancronica meciului Rapid - Steaua

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 09:00
1972 citiri
Avancronica meciului Rapid - Steaua

Rapid si Steaua se intalesc joi, de la ora 20:45, pe stadionul Giulesti, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal.

La numai trei zile dupa duelul din etapa a 14-a a Ligi I, incheiat 0-0, Rapid si Steaua se infrunta in cea mai asteptata partida din sferturile Cupei.

Cele doua formatii au cucerit in total 32 de Cupe ale Romaniei. 20 de trofee au poposit in vitrina Stelei, in timp ce giulestenii si-au adjudecat 12.

In ciuda numarului mare de trofee obtinute, Steaua si Rapid s-au intalnit in doar doua finale. In 1999, Steaua s-a impus la lovituri de la 11 metri, dupa 2-2 in timpul regulamentar, iar in 1962 tot "ros-albastrii" au fost cei care au castigat, de data aceasta mult mai clar, scor 5-1.

Cele doua formatii s-au intalnit insa in diverse faze ale competitiei, multe dintre partide ramand in istorie din cauza evenimentelor de pe teren. Poate cel mai cunoscut scandal a avut la loc in semifinalele din 1989, cand partida, extrem de violenta, a fost prelungita cu peste 20 de minute, golul victoriei Stelei fiind reusit in minutul 115!

In partida precedenta, disputata luni, Rapid si Steaua au facut un meci modest, oferind putine ocazii de poarta, iar elevii lui Marius Lacatus au lovit bara de doua ori.

Rapid si Steaua au remizat in Giulesti (Video)

Echipele probabile:

Rapid: Bornescu - Candido Costa, Marcos Antonio, M.Constantin, Bozovic - Roman, C.Lazar, Spadacio, Cesinha - Herea - Cassio;

Antrenor: Marius Sumudica;

Steaua: Tatarusanu - Martinovic, Gardos, Geraldo, Brandan - Ricardo Gomes, Bicfalvi - Nicolita, B.Stancu, Cr.Tanase - Surdu;

Antrenor: Marius Lacatus;

Arbitru: Alexandru Tudor

Asistenti: Miclos Nagy, Mircea Orbulet.

Rezerva: Radu Petrescu

Observatori: Vasile Avram, Dumitru Mihalache.

Partida se va disputa cu incepere de la ora 20:45 si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#avancronica Rapid Steaua, #derbi Rapid Steaua, #Rapid Steaua Cupa Romaniei , #meciuri