4 ani de la "sfertul romanesc" din Cupa UEFA

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 06 Aprilie 2010, ora 12:15
5419 citiri
4 ani de la "sfertul romanesc" din Cupa UEFA

Daca acum se zbat in mediocritate, in urma cu numai 4 sezoane reprezentantele fotbalului romanesc uimeau Europa cu prestatii mult peste asteptari sau conditii.

Editia 2005/2006 a defunctei Cupe UEFA a avut la start 3 formatii din Romania, "granzii" bucuresteni Steaua, Dinamo si Rapid. Inca din turul 1 se prefigura un sezon de vis, "cainii" si "giulestenii" trecand de formatii cu o cota infinit mai mare, Everton si Feyenoord.

In faza grupelor rezultatele excelente au continuat, Steaua spulberand "acasa" pe Lens (scor 4-0) si remizand in deplasare cu Hertha Berlin. Chiar daca a incheiat pe ultimul loc in Grupa F, Dinamo a obtinut o victorie de prestigiu impotriva rusilor de la TSKA Moscova, detinatoarea trofeului in acel moment. Rapidistii nu s-au lasat nici ei si au invins pe Rennes, Sahtior Donetk si PAOK in faza grupelor, calificandu-se in primavara europeana.

In saisprezecimi, Steaua a trecut cu emotii de Herenven, cu scorul de 3-2 in cele doua manse, iar Rapidul s-a distrat cu Hertha Berlin, echipa in fata careia a obtinut o dubla victorie, scor 1-0 si 2-0.

In faza optimilor rolurile s-au inversat, "ros-albastrii" eliminand un club cunoscut, Betis Sevilla, cu scorul de 3-0, iar "giulestenii" chinuindu-se in duelul cu Hamburg, pe care l-au castigat datorita golului reusit in deplasare.

Sferturile de finala ale Cupei UEFA, editia 2005/2006, au programat un duel 100% romanesc, Steaua si Rapid luptand pentru un loc in semifinalele intrecerii.

Partida tur s-a disputat pe stadionul "Valentin Stanescu - Giulesti" si s-a incheiat la egalitate, scor 1-1, Nicolita pentru Steaua si Moldovan pentru Rapid fiind autorii golurilor. Returul, jucat pe stadionul national din complexul Lia Manoliu, a fost unul fara goluri, astfel ca Steaua se califica in semifinale dupa doua rezultate de egalitate, insa avand avantajul golului marcat in deplasare.

In penultimul act al competitiei, baietii lui Olaroiu au invins in tur pe englezii de la Middlesbrough, scor 1-0, insa au capotat lamentabil in deplasare, scor 2-4, si au fost eliminati.

Parcursul Stelei din Cupa UEFA 2005/2006:

- in faza grupelor

Steaua - Lens 4-0

Sampdoria - Steaua 0-0

Steaua - Halmstad 3-0

Hertha BSC Berlin - Steaua 0-0

- in saisprezecimi

SC Heerenven - Steaua Bucuresti 2-3 (1-3 in tur, 1-0 in retur)

- in optimi

Steaua Bucuresti - Betis Sevilla 3-0 (0-0 in tur, 3-0 in retur)

- in sferturi

Rapid - Steaua 1-1 (1-1 in tur, 0-0 in retur)

- in semifinale

Steaua - Middlesbrough 3-4 (1-0 in tur, 2-4 in retur)

Parcursul Rapidului din Cupa UEFA 2005/2006:

- in faza grupelor

Rapid Bucuresti - Rennes 2-0

Sahtior - Rapid Bucuresti 0-1

Rapid Bucuresti - PAOK 1-0

Stuttgart - Rapid Bucuresti 2-1

- in saisprezecimi

Hertha Berlin - Rapid Bucuresti 0-3 (0-1 in tur, 0-2 in retur)

- in optimi

Rapid Bucuresti - Hamburger SV 3-3 (2-0 in tur, 1-3 in retur)

- in sferturi

Rapid - Steaua 1-1 (1-1 in tur, 0-0 in retur)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Steaua Rapid UEFA, #Steaua Rapid 2006, #sfert romanesc UEFA, #Cupa UEFA 2005 2006 , #stiri Cupa Romaniei