Steaua castiga Cupa Romaniei si face tripla istorica

Duminica, 31 Mai 2015, ora 22:56
19863 citiri
Steaua castiga Cupa Romaniei si face tripla istorica
Foto: Captura ProTv

Steaua Bucuresti a castigat si Cupa Romaniei, in cadrul sezonului 2014/2015, dupa o finala cu Universitatea Cluj, scor 3-0 pe Arena Nationala din Bucuresti.

Adi Popa a fost omul meciului cu doua goluri, a treia reusita fiind semnata de Raul Rusescu. Steaua devine de duminica prima echipa din Romania care a facut tripla istorica, si anume campionat, Cupa Romaniei si Cupa Ligii.

Prima parte a jocului a inceput cu o mica intrerupere, dupa ce zeci de torte si petarde au inceput sa fie bombardate de fanii clujeni catre careul stelistului Nita.

Fotbalistic vorbind, debutul a apartinut Stelei, care a si punctat extrem de rapid, in chiar minutul 9.

Adi Popa a punctat dupa o faza realizata de Nicusor Stanciu, sutul stelistului venind din prima, in plin careu, balonul lovind si bara din dreapta lui Veselovsky, inainte sa ajunga in plasa.

Dupa gol, Steaua s-a multumit mai mult cu o posesie sterila, lasandu-le mijlocul clujenilor, care au inceput sa prinda curaj si sa aiba si mici ocazii.

Cu putine emotii, Steaua a reusit sa mentina acel 1-0 pana la pauza, fiind la 45 de minute de o tripla istorica.

O tripla istorica ce parea si mai aproape dupa golul lui Rusescu din chiar debutul partii secunde, in minutul 47. Rusescu a marcat dupa pasa geniala a lui Adi Popa, pasa pe jos, din flancul drept, in plin careu.

Iar 3-0 s-a facut doar 5 minute mai tarziu, in minutul 52, cand tot Adi Popa marca dupa un sut de la distanta fara sperante pentru Veselovsky, balonul lovind din nou bara, exact ca la primul gol.

S-a terminat 3-0, Steaua facand pana la final spectacol in fata a circa 40.000 de fani care asteptau si acest al treilea trofeu din sezon.

Costel Galca castiga asadar 3 trofee in chiar primul sezon de cand antreneaza Steaua, club pe care il va parasi, urmand ca Mirel Radoi sa vina in locul sau din vara.

Desfasurarea intalnirii:

Min.90: FINAL DE MECI! Steaua castiga si Cupa Romaniei, dupa 3-0 in finala cu Universitatea Cluj.

Min.87: Toata lumea asteapta fluierul de final al lui Alexandru Tudor.

Min.80: Chipciu incearca sa isi vada si el numele pe tabela, dar sutul sau de la marginea careului e scos de Veselovsky.

Min.76: Si ultima schimbare la Steaua, iese Varela, intra Gabi Tamas.

Min.71: Galben pentru Luchin.

Min.70: Gol anulat al Stelei, pe motiv de offside. Iancu punctase pentru un 4-0.

Min.68: A doua schimbare la Steaua, iese Papp, intra Rapa.

Min.66: Ultima schimbare la U, iese Kovacs, intra Cristocea.

Min.64: Prima schimbare la Steaua, iese Neagu, intra Iancu.

Min.61: Reluare periculoasa a lui Neag din plin careu, dupa un corner, lovitura sa de cap se duce alaturi.

Min.56: Iese acelasi Jovanovici, intra Bambara, la U Cluj.

Min.55: Cartonas galben pentru Jovanovici.

Min.52: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Steauaaaa! 3-0 pentru campioana, dupa un sut excelent de la distanta a lui Adi Popa. Mingea a lovit din nou bara.

Min.47: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Steauaaaa! 2-0, gol Rusescu, la chiar debutul partii secunde. Adi Popa a pasat senzational pe jos in plin careu, Rusescu era acolo, sut in plin si 2-0!!

Min.46: Prima schimbare la U Cluj, iese Ceppelini, intra Viveiros.

Min.46: Incepe partea secunda!

Min.46: Pauza, 1-0 pentru Steaua.

Min.45: Lovitura libera ce putea fi periculoasa, batuta de Stanciu, dar prinde usor Veselovsky.

Min.40: Sut de la distanta Stanciu, prinde in doi timpi Veselovsky.

Min.35: Guilherme incearca sa traga de la distanta, mingea zboara mult peste bara.

Min.33: Rusescu putea face 2-0, a intrat in careu impetuos, dupa o pasa excelenta primita de la Chipciu, dar a vrut sa mai faca un dribling si a pierdut mingea.

Min.30: Ocazie mare U! La un corner la care Nita nu a iesit, Munteanu putea impinge mingea in plasa, pentru a egala la 1. Steaua scapa de inca un moment de presiune la poarta sa.

Min.26: Din nou greseli in defensiva Stelei, greseli de care Clujul poate profita. Un nou sut de la distanta blocat insa si ramane 1-0.

Min.23: Primul galben de azi il Skvorc de la Cluj.

Min.20: Mare greseala face Varela, care il pune pe Mengolo in situatia de 1 la 1 cu Nita, pana la urma acesta prinde, dupa un duel viguros, umar la umar intre fundasul stelist si clujean.

Min.14: Sut de la distanta Rusescu din lovitura libera, prinde usor Veselovsky.

Min.12: Neagu a gresit o minge ce putea fi foarte periculoasa pentru colegii sai, sutul atacantului clujean din fata careului s-a lovit insa de un fundas stelist. Ramane 1-0.

Min.9: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Steauaaaa! 1-0, dupa un gol excelent marcat de Adi Popa, pasa in spate in plin careu primita de la Stanciu, sut din prima, balonul a lovit si bara. Ce inceput pe Arena Nationala!!

Min.4: A fost reluat meciul.

Min.2: Meciul este intrerupt, careul lui Nita este bombardat cu petarde si torte. Nita iese din careu pentru a se proteja. Momentan nu se poate juca fotbal...

Min.1: Incepe meciul de pe Arena Nationala, ultimul capitol al acestui sezon fotbalistic din Romania, 2014/2015!

INFO: S-a intonat imnul oficial al Romaniei.

INFO: Intra cele doua echipe pe teren. Atmosfera este foarte frumoasa, circa 45.000 de fani.

INFO: Se asteapta cel putin 40.000 de fani la meci.

Arlauskis si Prepelita nu pot fi folositi de Steaua, intrucat sunt suspendati, in timp ce capitanul Cristi Tanase este in continuare accidentat.

Steaua poate face primul event dupa 18 ani, ultima data cand militarii reuseau acest lucru fiind in 1997.

Alexandru Tudor va fi la centrul partidei, aceasta fiind prima finala in cariera arbitrului roman.

Steaua are 21 de trofee de Cupa in palmares, in timp ce U Cluj are doar unul.

Echipele de start:

Steaua: Nita - Papp, Luchin, Varela, Guilherme - Breeveld, Neagu - Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) - Rusescu.

Rezerve: Cojocaru - Rapa, Iancu, Tosca, Latovlevici, Tucudean, Tamas.

Antrenor: Costel Galca.

"U" Cluj: Veselovsky - Skvorc, C. Munteanu, Neag, Ciupe (cpt), Jovanovici, Ceppelini, Lungu, L. Kovacs - Mengolo, Morar.

Rezerve: Dolha - Lemnaru, Cristocea, Viveiros, Calcan, Martins, Bambara.

Antrenor: Adi Falub.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#steaua u cluj live text, #steaua u cluj live finala cupei, #finala cupei live ziare com , #stiri Cupa Romaniei