Un rus și soția lui ar fi fost arestați pentru o conversație anti-război, purtată într-un restaurant din Rusia

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 07:16
2213 citiri
Un rus și soția lui ar fi fost arestați pentru o conversație anti-război, purtată într-un restaurant din Rusia
Un cuplu căsătorit din oraşul Krasnodar, din sud-vestul Rusiei, a fost arestat duminică pentru că a exprimat sentimente anti-război FOTO Pixabay

Un cuplu căsătorit din oraşul Krasnodar, din sud-vestul Rusiei, a fost arestat duminică pentru că a exprimat sentimente anti-război în timpul unei conversaţii private într-un restaurant, potrivit grupului de monitorizare independent rus OVD-Info, citat de CNN.

OVD-Info a declarat pentru CNN că Aleksey Ovchinnikov a fost condamnat la 15 zile de închisoare pentru huliganism mărunt, în timp ce soţia sa, Olesya Ovchinnikova, a primit o amendă de 1.000 de ruble (14 dolari).

Olesya Ovchinnikova este, de asemenea, acuzată de discreditarea armatei ruse, potrivit informaţiilor din presa locală 93.RU, care îl citează pe avocatul ei. CNN a solicitat un comentariu din partea avocatului cuplului. Restaurantul în care ar fi avut loc incidentul, "Na Drovoh", nu a dorit să comenteze pentru CNN.

Reprimarea sentimentelor anti-război: OVD-Info a declarat că cel puţin 61 de cazuri legate de exprimarea opiniilor anti-război au fost iniţiate în Rusia în 2022 sub acuzaţia de justificare a terorismului pe internet, 26 dintre acestea ducând la condamnări până în prezent.

Într-un alt caz notabil, Olesya Krivtsova, în vârstă de 19 ani, a fost acuzată pentru postări pe reţelele de socializare despre care autorităţile spun că discreditează armata rusă şi justifică terorismul. Ea a postat o poveste pe Instagram despre explozia de pe podul din Crimeea din octombrie, care a criticat, de asemenea, Rusia pentru invadarea Ucrainei, potrivit oficialilor ruşi.

#cuplu, #Rusia, #razboi, #restaurant , #Rusia