Ghid pentru a cumpăra un cuptor electric încorporabil

Advertorial
Joi, 19 Mai 2022, ora 14:55
5490 citiri
Ghid pentru a cumpăra un cuptor electric încorporabil
FOTO: unsplash.com

Un cuptor încorporabil este proiectat pentru a fi instalat direct între dulapurile de bucătărie, astfel încât să se integreze perfect cu mobilierul din jur. Poate fi soluția perfectă dacă ai o bucătărie mică în care spațiul este limitat. De asemenea, ocupă mult mai puțin spațiu decât modelele independente, deoarece este încorporat între dulapuri.

Aceste modele sunt apreciate pentru flexibilitatea lor de asamblare, deoarece pot fi amplasate pe o coloană la înălțimea preferată pentru a facilita introducerea și scoaterea tăvilor.

Cuptor pe gaz încorporabil sau un cuptor electric încorporabil?

Cuptoarele sunt disponibile în modele pe gaz și electrice. În general, deși se preferă gătitul cu gaz, atunci când vine vorba de cuptoare încorporabile, de obicei se alege un cuptor electric încorporabil. Totuși, trebuie spus că ambele tipuri pot fi multifuncționale și oferă performanțe ridicate și din punct de vedere al programelor de gătit.

Cuptoare încorporabile cu una sau două uși?

Un cuptor electric încorporabil este disponibil în două stiluri: cu o ușă sau cu două uși. Alegerea unui tip depinde de obiceiurile tale și de cantitatea de spațiu disponibil în bucătărie.

Dacă nu gătești des și ai un spațiu destul de mic, un cuptor electric încorporabil cu o singură ușă va fi alegerea ideală. Dimpotrivă, dacă ești bucătar profesionist, ai o familie numeroasă sau îți place să organizezi mese cu prietenii tăi, un cuptor electric încorporabil cu două uși îți va economisi timp. Indiferent de modelul pe care îl alegi, ambele îți vor permite să gătești mai multe feluri de mâncare în același timp atât pe partea superioară, cât și pe cea inferioară, fără să îți faci griji cu privire la mirosurile din amestecul diferitelor rețete.

Ce tehnologie de distribuție a căldurii să alegi?

Indiferent de tipul de cuptor electric încorporabil pe care îl alegi, sistemul de gătit prin convecție este esențial. Există trei tipuri de convecție: convecție tradițională, convecție cu trei elemente și convecție dublă.

Cuptoarele convenționale cu convecție folosesc un ventilator care circulă aerul cald în jurul alimentelor, promovând o distribuție uniformă a căldurii în spațiul de gătit. Ca urmare, alimentele se gătesc mai repede și mai uniform decât în cuptoarele convenționale.

În cel de-al doilea sistem, există un element de încălzire suplimentar în spatele ventilatorului care ajută la menținerea unei temperaturi mai uniforme în toată cavitatea cuptorului. În acest fel se pot obține rezultate mai bune în bucătărie.

Cuptoarele cu convecție dublă sunt similare cu tipul anterior, cu singura diferență fiind că sunt echipate cu un ventilator suplimentar.

Cum alegi un cuptor electric încorporabil?

Alegerea cuptorului încorporabil potrivit pentru tine poate fi o adevărată provocare dacă nu ai ideile clare. Iată câteva aspecte de care să ții cont la efectuarea achiziției.

Spaţiu

În primul rând, este important să știi cât spațiu ai la dispoziție. Ia corect măsurătorile, deoarece este esențial să te asiguri că modelul de care ești interesat se potrivește cu adevărat în bucătăria ta. Desigur, trebuie să te asiguri și că modelul are dimensiunile necesare pentru a-ți permite să pregătești preparatele preferate.

Varietate de gătit

Dacă îți place să pregătești rețete diverse, vei avea nevoie de un model de cuptor electric încorporabil care să aibă o gamă bună de temperatură de gătit. Acest lucru îți va permite să găsești cu ușurință o mare varietate de feluri de mâncare.

Într-un cuptor de marcă poți găsi mai multe funcții special concepute pentru diferite tipuri de gătit. Acestea trebuie specificate clar, astfel încât să le poți selecta prin apăsarea unui buton. Unele dintre caracteristicile de gătit cu adevărat utile includ prăjirea, încălzirea și preîncălzirea.

Securitate

Ca toate aparatele, un cuptor electric încorporabil este un articol foarte atractiv pentru copiii mici. Alegerea unui model cu funcție de blocare va ajuta la prevenirea accidentelor, deoarece această funcție îți permite să menții panoul de control blocat pentru a preveni pornirea accidentală a cuptorului.

Exteriorul cuptorului trebuie să rămână întotdeauna rece la atingere. Acest lucru ajută la prevenirea arsurilor și a altor accidente în bucătărie. Chiar dacă cuptorul a fost pornit de mult timp, exteriorul ar trebui să fie răcoros în cazul în care îl atingi accidental.

Durată

După ce ai selectat și instalat cuptorul, vrei ca el să reziste cât mai mult. De aceea, te sfătuim sa alegi un model realizat de un brand cu o bună reputație. Longevitatea cuptorului se va reflecta și în durata garanției pe care ți-o oferă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cuptor electric incorporabil, #alegere cuptor electric incorporabil , #bucatarie