Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Întreținerea și curățarea corectă a unei piscine. Sfaturi și produse recomandate

Advertorial
Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 18:14
3230 citiri
Întreținerea și curățarea corectă a unei piscine. Sfaturi și produse recomandate
Intretinere piscine FOTO: Shutterstock.com

Piscina necesită întreținere atât pe timp de vară, cât și iarna. Urmează sfaturile prezentate în acest articol pentru a menține apa limpede și bazinul curat pe tot parcursul anului. Descoperă care sunt produsele recomandate și ce acțiuni de îngrijire sunt utile.

Întreținerea și curățarea piscinei

Pentru a te bucura pe deplin de o piscină, curăță murdăria care se adună pe fundul și pereții bazinului. Ușurează procesul de îngrijire cu un robot de curățare a piscinelor publice sau rezidențiale. În plus, acesta poate fi potrivit și pentru linia apei.

Golirea și curățarea bazinului

Înainte și după utilizarea bazinului pe timp de vară, acesta trebuie să treacă printr-o serie de acțiuni de înlăturare a murdăriei și a depunerilor de calcar. În cazul piscinelor folosite pe tot parcursul anului, bazinul trebuie golit periodic și curățat cu detergenți speciali.

Curățarea și întreținerea apei din piscină

Menține apa din piscină curată și limpede printr-o serie de acțiuni zilnice sau săptămânale, cum ar fi îndepărtarea frunzelor. De asemenea, verifică instalația de filtrare și pH-ul apei cu o bandă de testare, pentru a fi în parametri (pH 7 - 7,4). În plus, completează regulat bazinul cu apă proaspătă.

Produse recomandate pentru îngrijirea piscinei

Pentru a evita aspectul neplăcut al apei și răspândirea unor afecțiuni, precum ciupercile sau infecțiile digestive, utilizează frecvent unelte și soluții speciale de îngrijire a piscinelor.

Curățarea bazinului și a apei

Bazinul și apa trebuie îngrijite în fiecare zi sau periodic cu ajutorul următoarelor produse:

  • Plasă de curățare - pentru îndepărtarea frunzelor sau mizeriilor de pe fundul bazinului sau de la suprafața apei;
  • Perie de curățare - pentru pereții și fundul bazinului;
  • Aspirator și robot de curățare - potriviți pentru adunarea impurităților din apă și de pe fundul și pereții piscinei;
  • Detergenți (floculanți, clarifianți, alcalini etc.) - pentru depunerile de calcar și murdăria persistentă din bazin, precum și pentru curățarea apei;
  • Tratament algicid - previne apariția algelor sau le elimină pe cele existente.

Dezinfectarea apei

Bacteriile și impuritățile din apă sunt periculoase pentru sănătate. Astfel, este necesară dezinfectarea piscinei cu agenți oxidanți:

  • Tratament de șoc cu clor - cu granulat de clor care are efect imediat;
  • Tablete sau pastile cu clor - pot fi folosite pentru clorurarea curentă sau menținerea conținutului optim de clor;
  • Tratament pe termen lung - sunt utilizate tablete de clor cu dizolvare lentă;
  • Granulat de oxigen - pentru dezinfectarea apei pe baza de oxigen activ (fără clor); poate fi folosit împreună cu un activator lichid.

Sfaturi pentru îngrijirea piscinei

Iată care sunt pașii necesari pregătirii piscinei pentru sezonul de vară, respectiv pentru iarnă, astfel încât să poată fi utilizată fără probleme.

Pregătirea pentru vară

Înainte de a umple bazinul cu apă, trebuie îndepărtat stratul grosier de murdărie, dacă este cazul. Marginile, pereții, fundul și pereții bazinului se curăță cu produse speciale și se verifică instalația de filtrare și de recirculare a apei. Următorul pas este dezinfectarea piscinei cu agenți oxidanți.

Pe timp de iarnă

Dacă piscina nu este utilizată pe timp de iarnă, trebuie tratată cu produse speciale și acoperită cu o prelată. Astfel, după golirea bazinului, sunt prevenite depunerile de calcar, formarea algelor și adunarea mizeriei.

Întreținerea și curățarea corectă a piscinei nu influențează doar aspectul apei, ci are efecte și asupra sănătății celor care înoată în bazin. Folosește produse speciale și unelte, precum plasa și robotul de curățare a piscinei, pentru menținerea igienei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#curatare piscina, #intretinere piscina , #stiri sociale