Curățenie de Paște pe ultima sută de metri. Cum să ai casa lună într-o singură zi

Advertorial
Marti, 11 Aprilie 2023, ora 17:44
10845 citiri
Curățenie de Paște pe ultima sută de metri. Cum să ai casa lună într-o singură zi
FOTO: freepik.com

Paștele se apropie cu pași repezi și deja ai intrat în focul pregătirilor? Dacă nu ai apucat să faci curățenia de Paste, nu trebuie să disperi. Ai nevoie doar de o maximum o zi pentru a face casa lună.

Da! Este posibil să faci curățenie generală în casa, în doar o zi. Pentru asta însă trebuie să ai la îndemână toate accesoriile necesare pentru curățarea casei și să cunoști niște reguli care te vor ajuta să cureți locuința cu ușurință. Iată ce trebuie să știi.

Asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru curățenia de Paște

Primul pas este să te asiguri că ai în casă tot ce îți trebuie pentru curățenie. Nu vrei să pierzi timp fugând până la magazin de fiecare dată când observi că îți lipsește ceva. Prin urmare asigură-te ca ai accesorii curățenie precum un mop curat, saci pentru aspirator (sau filtre, după caz) și chiar un aspirator funcțional dacă cel vechi nu mai face față provocărilor. De asemenea, este important să ai produse de curățenie pentru întreaga casă. Iar aici ne referim la orice ai nevoie pentru curățenie, de la spray pentru mobilier, la substanțe pentru curățarea gresiei, faianței, mobilierului din baie și din bucătărie și până la soluții de curățat parchetul, soluție pentru geamuri și până la cârpe. Nimic nu trebuie să-ți lipsească.

Trucuri pentru curățenia de Paște. Urmează acești pași dacă vrei ca locuința ta să fie lună într-o singură zi

Fă ordine și îndepărtează textilele

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să pui toate obiectele la locul lor (dacă sunt împrăștiate prin casă). Apoi îndepărtează toate textilele precum perdele, draperii, așternut de pat, huse pentru fotolii etc. Tot ce trebuie spălat și înlocui.

Aspiră bine întreaga locuință

Următorul pas pe care trebuie să-l faci este să aspiri bine întreaga locuință. Aici ne referim atât la podele cât și la pereți (da, chiar dacă nu se vede pe aceștia se adună praf) insistând la colțuri, acolo unde se formează pânze de păienjeni.

Aspiră foarte bine și patul, canapeaua și alte obiecte de mobilier textile, dar și locurile de sub mobilier.

Spală geamurile

Următorul pas pe care trebuie să-l faci este să speli geamurile. Începe prin a le curăța cu apă și puțin detergent sau o substanță dezinfectantă. Prima care trebuie curățată este rama. Pe aceasta se acumulează cea mai multă mizerie. Este important ca rama să fie curățată cu atenție și apoi clătită. Când clătești rama, clătește și partea exterioară a geamurilor, pe care se acumulează mai multă mizerie.

Spală apoi sticla folosind o soluție specială pentru curățarea geamurilor și o cârpă curată din bumbac.

Curăță bucătăria

Următoarea în linie trebuie să fie curățarea bucătăriei. Spală foarte bine bucătăria. Începe cu faianța. Curăță apoi mobilierul cu o cârpă curată și o soluție de curățat specială pentru mobilierul tău. Nu uita să speli foarte bine cuptorul clasic, cuptorul cu microunde și plita sau aragazul. Urmează apoi curățarea temeinică a chiuvetei și dezinfectarea acesteia, precum și curățarea și dezinfectarea blatului de bucătărie. Pentru blat poți folosi șervețele umede, speciale.

Continuă cu baia

După ce ai terminat cu bucătăria este momentul să continui cu baia. Curăță faianța, apoi dezinfectează bine cada (sau dusul) și chiuveta. La urmă curăță și dezinfectează temeinic vasul de toaletă.

Șterge praful în toată casa

La urmă, șterge praful în toată casa. Folosește un spray special pentru mobilier și aplică-l pe toată suprafața acestuia, inclusiv pe uși și în laterale. Șterge bine mobilierul apoi cu o cârpă din bumbac, curată. Dacă este necesar, poți repeta procesul până când mobilierul strălucește.

Spală podelele

Ultimul pas este spălarea podelelor. Spală podelele bine, folosind un mop care adună bine mizeria. Poți folosi o soluție de curățat podelele universală, sau poți folosi o soluție specială pentru parchet și una specială pentru gresie.

Finisaje de final și parfumarea locuinței

Ultimul pas care ți-a mai rămas este să pui o lenjerie curată pe pat, să speli perdelele și draperiile și să le pui la loc, să schimbi prosoapele de bucătărie și de la baie cu unele curate și să parfumezi locuința.

Concluzie

În concluzie, curățenia de Paște nu este ceva pentru care ar trebui să te stresezi. Doar consider-o ca fiind curățenia obișnuită. Singurul lucru diferit este că faceți o curățenie puțin mai profundă. În plus, poți să pui muzică și să te distrezi în timp ce faci curățenie pentru a face totul mai plăcut și mai distractiv. Când vei termina, vei fi mândră de cât de strălucitoare și frumoasă este casa ta.

Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#curatenie, #curatenie de paste, #sfaturi curatenie, #curatenie rapida , #stiri life style