Curse regulate din București spre Arabia Saudită. O companie low cost a cerut să opereze zboruri comerciale

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 17:16
4736 citiri
Curse regulate din București spre Arabia Saudită. O companie low cost a cerut să opereze zboruri comerciale
Noi curse ar putea fi operate între România și Arabia Saudită FOTO Pixabay

Noi curse ar putea fi operate între România și Arabia Saudită.

Wizz Air a solicitat autorităților române și saudite autorizațiile necesare pentru a zbura regulat din România spre Arabia Saudită, potrivit boardingpass.ro.

Compania low-cost ar urma să introducă zborurile în sezonul de iarnă 2022/2023 din București spre trei destinații din Arabia Saudită.

Este vorba despre Dammam, Jeddah și Riyadh cu o frecvență de două zboruri pe săptămână spre fiecare destinație, mai scrie sursa citată.

Nu se știe încă data exactă a zborurilor, însă solicitarea companiei low-cost maghiare a primit aviz favorabil din partea Direcției Transporturi Aeriene din cadrul Ministerului Transporturilor și mai trebuie aprobată și de Autoritatea Aeronautică Civilă din Arabia Saudită, se mai arată în articolul citat.

Arabia Saudită sau Regatul Arabiei Saudite este cea mai mare țară din Peninsula Arabă și cea mai mare țară arabă din Asia de Vest. Se învecinează cu Iordania la nord, cu Irak - la nord și nord-est, cu Kuweit, Qatar, Bahrain și Emiratele Arabe Unite la est, Oman - la sud și sud-est și Yemen - la sud. De asemenea, are o coastă maritimă de mari dimensiuni, în partea estică aflându-se Golful Persic, iar în partea vestică aflându-se Marea Roșie. Este numită "Țara celor doua moschei sfinte", o referință la Mecca și Medina, cele mai sfinte locuri ale Islamului.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Nu mai e loc de surprize. Unde va avea loc Campionatul Mondial de fotbal din 2034
Nu mai e loc de surprize. Unde va avea loc Campionatul Mondial de fotbal din 2034
Arabia Saudită şi-a lansat oficial vineri campania pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, pentru care este oricum singura candidată, relatează AFP. Federaţia de Fotbal din...
Veste mare pentru românii care vor să ajungă la Budapesta
Veste mare pentru românii care vor să ajungă la Budapesta
Veste mare pentru românii care vor să ajungă cu avionul, la Budapesta, și care acum nu au decât varianta companiei naționala Tarom. Începând din iunie, Wizz Air va opera zboruri zilnice...
#curse avion, #Wizz Air, #Arabia Saudita , #transport
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
N-ar ieși mai lesne, dacă și-ar face câte un aeroport în fiecare