Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

5 avantaje ale înscrierii copilului tău la cursuri de IT

Advertorial
Luni, 22 August 2022, ora 15:29
4826 citiri
5 avantaje ale înscrierii copilului tău la cursuri de IT
FOTO Unsplash

Până acum câteva decenii, calculatoarele și limbajele de programare păreau un domeniu extrem de arid, rezervat aproape exclusiv celor supradotați. Cu timpul, dezvoltarea exponențială a tehnologiilor IT&C și a internetului au descoperit tuturor că, în fapt, computerul nu este un monstru, ci unul dintre cei mai buni prieteni ai omului modern.

Prin urmare, învățarea unui limbaj de programare a devenit o provocare ce ține mai mult de ambiție și răbdare, mai puțin de existența unei genialități precoce. Aceasta este accesibilă inclusiv celor mai tineri, avantajele sale fiind detaliate în rândurile de mai jos.

Dezvoltarea unei gândiri structurate pe rezolvarea provocărilor

Probabil cel mai mare avantaj al înscrierii copilului tău la cursuri de programare software, robotică și gândire algoritmică pentru copii și adolescenți este dobândirea unui mod extrem de căutat de a gândi – acela orientat pe rezolvarea problemelor. Gândirea analitică, structurată – în care sunt identificate șabloane și modalități de a descompune și rezolva provocările – este folositoare nu doar viitorilor programatori, ci și acelora care vor dori dobândirea excelenței în domenii științifice sau inginerești.

Gândirea de tip computațional este multi-disciplinară, orientată către „a face”; în fapt, conform unei teorii a educației dezvoltate de către filosoful american preocupat de educație, J. Dewey, procesul de învățare este mai rapid și mai profund dacă este canalizat pe punerea în practică a cunoștințelor dobândite.

Distracție și satisfacție

Cursurile IT pentru copii sunt structurate astfel încât să ofere un mod distractiv de dobândire a aptitudinilor în acest domeniu – nu este numai despre distracție, este mai ales despre dobândirea unui sens în viață, despre satisfacția de zi cu zi oferită de rezolvarea problemelor și de schimburile de experiențe.

Nevoia de a învăța prin analiză și schimbul de informații creează legături de prietenie solide, precum și sentimentul apartenenței la un fel special de a fi: micii programatori învață de timpuriu valoarea prieteniei și importanța unei selecții riguroase a celor care formează cercul de prieteni.

Îmbunătățirea comunicării

Una dintre cele mai importante aptitudini, a cărei utilizări timpurie este esențială pentru dezvoltarea individuală ulterioară, este comunicarea. Ar putea părea o banalitate, însă puțini adulți știu să formuleze întrebări, înțeleg complet răspunsurile și cunosc modul în care mesajul trebuie „îmbrăcat” pentru a putea ajunge integral la destinatar.

Învățând de la vârste fragede să adreseze întrebări și să analizeze răspunsurile primite, cei mici învață, de fapt, cum să dobândească rapid informațiile de care au nevoie și cum să le folosească pentru rezolvarea problemelor proprii.

Folosirea creativității

Învățarea unui limbaj este oportunitatea de a scoate la iveală idei și dorințe, iar limbajul de programare nu face excepție – micii programatori devin nu doar consumatori de produse multimedia, ci inclusiv creatori de conținut care să-i reprezinte.

Crearea de conținut media – în special jocuri, dar nu numai – poate însemna în timp inclusiv câștiguri financiare deloc de neglijat. Foarte multe dintre aplicațiile populare astăzi au început ca o joacă și, pe măsura dezvoltării lor, creatorii au înțeles potențialul imens al acestora.

Învățarea limbii engleze

Prezentă în mai toate domeniile de activitate și în aproape orice colț al lumii, engleza este, de mai bine de două secole, cea mai importantă limbă la nivel planetar. Aprofundarea acesteia este, așadar, de folos inclusiv în învățarea programării.

Este adevărat că limbajul de programare are relativ puține legături nemijlocite cu limba engleză, dar internetul este un imens izvor de informație disponibilă mai ales în engleză, iar schimbul de informații între utilizatori de pe meridiane diferite nu este posibil fără cunoașterea acestei limbi universale.

Într-o lume deschisă și profund concurențială, axată pe dezvoltarea accelerată a legăturii cu inteligența artificială, dobândirea unor abilități computaționale încă de la vârste timpurii este o condiție de bază pentru reușita în aproape orice demers viitor. Prin urmare, este important ca cei mici să fie familiarizați cu tainele calculatorului tot atât de mult cum este esențial ca ei să cunoască să scrie, să citească și să socotească.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#cursuri IT, #cursuri it copii , #stiri it-c