Schimbări radicale în universități. Măsura care privește pe toți studenții începând din toamna lui 2022

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 00:15
4230 citiri
Schimbări radicale în universități. Măsura care privește pe toți studenții începând din toamna lui 2022
Proiect: Predarea online în universități ar putea să fie "legalizată" FOTO: Unsplash.com

Predarea online în universități va fi legalizată din toamnă, cel puțin asta prevede un proiect de ordonanță de urgență publicat în consultare de ministerul Educației.

Legea Educației va fi modificată printr-un proiect de OUG și va prevedea că "unele activități din cadrul formei de învățământ cu frecvență se pot desfășura prin intermediul resurselor electronice, informatice şi de comunicaţii specifice, prevăzute în standardele de calitate elaborate și aprobate de ARACIS”.

Legalizarea învățământului online este o idee bună, a explicat Alexandru Rădulescu, purtător de cuvânt al Uniunii Studenților din România.

"Legat de inițiativa legislativă de a legaliza învățământul online, Uniunea Studenților din România consideră că este o inițiativă bună, și nu doar prin prisma pandemiei, ci de a ne apropia ușor-ușor de modelele occidentale mai bune de educație", a spus, pentru Ziare.com, Alexandru Rădulescu.

Ne apropiem de modelele occidentale

"Ne îndreptăm atenția către ARACIS care are responsabilitatea de a elabora aceste norme metodologice pentru învățământul online.

Să avem în vedere faptul că învățământul exclusiv online nu este recomandat, deci nu ar trebui să îl folosim decât în momentul în care există situații clare în care s-ar putea folosi acest învățământ: pentru a proteja viața studenților, pentru a proteja sănătatea publică sau pentru alte situații mai excepționale", adaugă purtătorul de cuvânt al Uniunii Studenților din România.

Și cursuri fizice și online

"În schimb folosirea învățământului alternativ, și fizic, și online, este o idee bună. Avem foarte multe exemple în statele occidentale.

Trebuie să avem foarte mare grijă la modul de implementare, pentru a nu oferi universităților posibilitatea de a folosi în exces învățământul online. Știm cu toții avantajele și dezavantajele acestuia.

Nu ne putem desprinde total de un învățământ fizic, clasic, de care studenții au dus lipsă în ultima vreme", a concluzionat Alexandru Rădulescu.

Reamintim că decizia de revenire cu prezență fizică la cursuri, anunțată la începutul lunii martie 2022, a atras nemulțumirea multor studenți.

Așa se face că, ministrul Educației a optat pentru această alternativă după riposte ale studenților, ale unor universități și ale unor politicieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât costă să devii dezvoltator de jocuri în România. Primul program de facultate va atrage studenți la East European Comic Con
Cât costă să devii dezvoltator de jocuri în România. Primul program de facultate va atrage studenți la East European Comic Con
Primul program de studii superioare din România pentru dezvoltarea jocurilor începe în luna septembrie. Sub egida Echo School, în colaborare cu Universitatea Abertay din Scoția, liceenii...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#cursuri online, #studenti, #universitati, #an universitar, #toamna , #studenti