Cine e Marian Enache, ales șef al Curții Constituționale. Revoluționarul de la Vaslui cu venituri lunare uriașe

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 16:24
13494 citiri
Cine e Marian Enache, ales șef al Curții Constituționale. Revoluționarul de la Vaslui cu venituri lunare uriașe
Marian Enache are un mandat de 3 ani la șefia CCR FOTO podul.ro

Marian Enache a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Curţii Constituţionale (CCR).

Votul a fost secret şi a avut loc după ce noii judecători la CCR au depus jurământul în faţa preşedintelui României, informează un comunicat al instituţiei.

Mandatul preşedintelui CCR este de trei ani.

Noii judecători al Curţii Constituţionale (CCR) - Mihaela Ciochină, Laura-Iuliana Scântei şi Bogdan Licu - au depus jurământul la Palatul Cotroceni, sâmbătă. Mandatul lor este de nouă ani.

"Vă doresc noilor judecători constituţionali mult succes. Vă felicit şi vă doresc să faceţi aşa cum aţi jurat. Este o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o veţi duce cu succes la bun sfârşit. La fel, doresc mult succes judecătorilor constituţionali care îşi continuă mandatul şi tuturor împreună vă doresc să vegheaţi la respectarea Constituţiei şi să fiţi un factor de echilibru în societatea din România", a transmis preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei oficiale.

CV-ul lui Marian Enache

Născut la Iași, Marian Enache, în vârstă de 67 de ani, s-a făcut remarcat în ultimele trei decenii în politica autohtonă. A fost ales deputat de Vaslui la alegerile din 20 mai 1990, pe listele Frontului Salvării Naționale, unde ocupa funcția de vicepreședinte. Apoi, a mai intrat în Parlament, tot ca deputat, în legislaturile 1996-2000 și 2012-2016.

Enache a bifat de-a lungul carierei politice cinci partide: FSN (1990-1992), FDSN (1992-1997), ApR (1997-2002), PC (2008-2012) și UNPR (2012-2016).

Este licențiat în Drept la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, obținând un titlu de doctor în Drept, specialitatea Drept constituțional, la Universitatea București, în 1997. De altfel, Enache a practicat avocatura din 1998 până în 2010.

A fost consilier prezidențial pentru probleme juridice al fostului președinte Ion Iliescu, iar în 1993 a fost numit ambasador al României în Republica Moldova.

Revoluționarul de la Vaslui

Marian Enache a fost unul dintre emanații Revoluției din 1989. El primește indemnizație de revoluționar, chiar dacă la Vaslui nu s-au tras focuri de armă. Enache a fost printre primii vasluieni care au intrat în biroul prim-secretarului PCR local. Totul a avut loc însă după fuga cuplului Ceaușescu.

Potrivit fanatik.ro, averea lui Marian Enache este compusă din patru terenuri: trei în comuna Gorgota, din județul Prahova, cu suprafețe de 2.238 metri pătrați, 2.288 metri pătrați și 1.800 metri pătrați, și unul în comuna Corbeanca (județul Ilfov), cu o suprafață de 1.116 metri pătrați.

Enache deține în bănci 97.000 euro și are niște venituri lunare impresionante. De la Curtea Constituțională, judecătorul încasează anual 322.318 lei, la care se adaugă o pensie de 445.943 lei pe an, arată sursa citată.

Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Opt instituţii şi direcţii din subordinea Municipalităţii urmează să fie desfiinţate, după ce activitatea şi personalul lor vor fi transferate altor instituţii, până la data de 15...
Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
Ncușor Dan, primarul care și-a spulberat adversarii la alegerile locale organizate într-un singur tur, poate fi un bun candidat pentru alegerile prezidențiale, crede Elena Lasconi, favorită...
#curtea constitutionala, #CCR, #presedinte ccr, #Marian Enache , #curtea constitutionala
  1. Cancerul de penis face tot mai multe victime. Țara unde au fost făcute 6.500 de amputări în ultimii ani
  2. Fetiță de 5 ani, transportată la spital cu elicopterul SMURD după accidentul cu 5 victime din Hunedoara. ISU a activat Planul Roşu de Intervenţie
  3. De ce au fost evacuați de urgență 80 de oameni noaptea dintr-un bloc. Au avut doar câteva minute pentru a-și strânge lucrurile
  4. Rusia s-a răzbunat și a lăsat în beznă o parte din Ucraina. A atacat infrastructuri energetice şi militare
  5. Ce alcoolemie avea la volan un polițist ieșean. Colegii n-au avut cu ce să-l mai ajute
  6. Premierul britanic îl critică pe Nigel Farage, care a spus că Occidentul a provocat invazia Ucrainei: "Joacă în favoarea lui Putin"
  7. Un foc de artificii de pe un iaht a provocat un uriaș incendiu de pădure pe o insulă din Grecia
  8. Dronele ucrainene au distrus două substaţii în apropierea centralei nucleare Zaporojie, spun oficiali instalaţi de Rusia
  9. Rapperul iranian Toomaj Salehi a scăpat de condamnarea la moarte. Curtea Supremă a anulat sentința
  10. Cea mai bogată familie din Regatul Unit, condamnată pentru exploatarea servitorilor. Cheltuia mai mult pe câini