Misterioasa cutie neagră a Pământului, pentru sfârșitul lumii: Monolitul indestructibil unicat apărut pe planeta noastră VIDEO

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 01:01
25568 citiri
Misterioasa cutie neagră a Pământului, pentru sfârșitul lumii: Monolitul indestructibil unicat apărut pe planeta noastră VIDEO
Structură misterioasă, cutia neagră a Pământului FOTO: Science Alert

Un proiect misterios dotează Pământul cu o cutie neagră, care va înregistra toate evenimentele ce vor duce la sfârșitul lumii. Uriașul monolit construit din oțel masiv, indestructibil, va fi amplasat pe îndepărtata insulă Tasmania din Australia, iar el va stoca în interior, pe hard-disk-uri imense, un flux de informații și analize științifice în timp real asupra schimbărilor climatice care duc la prăbușirea civilizației umane.

Ciudata structură imensă va fi așezată la începutul anului 2022, pe o câmpie pustie, ea fiind un proiect conceput de compania de marketing Clemenger BBDO, în colaborare cu Universitatea Tasmania, potrivit ABC News.

Proiectul denumit Earth’s Black Box (Cutia neagră a Pământului) este o instalație gigantică, un monolit din oțel cu o grosime de 7,5 centimetri, având dimensiunile de 10 x 4 x 3 metri.

El va fi alimentat cu panouri solare, iar în interiorul său vor exista hard-disk-uri care vor păstra informațiile stocate din toată lumea, privind cele mai sumbre probleme cu care se confruntă omenirea, precum schimbările climatice, nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă și temperaturile globale.

Inițial capacitatea unităților de stocare a datelor se va întinde pe 30 până la 50 de ani, însă există planuri ca aceasta să fie mărită în timp. În prezent, deja proiectul a început în varianta beta, colectând informații, conform CNET.

”În primul rând, este un instrument. Când un avion se prăbușește, este lăsat la latitudinea anchetatorilor să cerceteze epava pentru a recupera cutia neagră”, a spus Jim Curtis de la compania Clemenger BBDO.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

”Evident că este cu adevărat un concept important, când îi spui cuiva, ”Pământul are o cutie neagră”. Pentru că ei spun: ”De ce are nevoie de o cutie neagră?” Este un concept pentru a ne înregistra acțiunile. Este construit pentru a supraviețui tuturor, chiar dacă rețelele electrice se vor defecta”.

În linii mari, monolitul ”cutia neagră a Pământului” va colecta două tipuri de date: unul va conține colectarea măsurătorilor temperaturilor planetei noastre, bioxidului de carbon atmosferic, dispariția speciilor, precum și lucruri legate de populația umană, cheltuielile militare și consumul de energie.

Descoperire istorică a fizicienilor de la Harvard: O nouă stare a materiei, nemaivăzută pe Pământ VIDEO

Un alt gen de informații va cuprinde date contextuale, cum ar fi titluri din ziare, postări de pe rețelele de socializare și știri privind evenimente cheie, cum ar fi întâlnirile internaționale despre schimbările climatice.

Uber plătește sute de milioane dolari taximetriștilor. Țara în care compania oferă despăgubiri pentru că a încălcat legea
Uber plătește sute de milioane dolari taximetriștilor. Țara în care compania oferă despăgubiri pentru că a încălcat legea
Compania americană Uber a decis să pună capăt unui proces lung intentat de taximetriști. Pentru a finaliza acțiunea juridică înainte să ajungă la Curtea Supremă, Uber plătește aproape...
Australia anunță că va relua finanțarea agenției ONU din Gaza. „O situaţie umanitară care este disperată”
Australia anunță că va relua finanțarea agenției ONU din Gaza. „O situaţie umanitară care este disperată”
Australia a anunţat, vineri, 15 martie, că va relua finanţarea Agenţiei Naţiunilor Unite (UNRWA), în urma paşilor făcuţi pentru a întări integritatea operaţiunilor organizaţiei,...
#cutia neagra, #Cutia neagra Pamantului, #monolit Tasmania Australia, #tasmania, #Australia, #proiect unicat , #mister