Dublu cutremur în largul insulei Creta. Seismul a avut o magnitudine maximă măsurată de 5,4

Luni, 27 Decembrie 2021, ora 11:36
1682 citiri
Dublu cutremur în largul insulei Creta. Seismul a avut o magnitudine maximă măsurată de 5,4
Creta, Grecia FOTO Pixabay

Un dublu seism - cel mai puternic de magnitudinea 5,4 - a avut loc în largul insulei greceşti Creta duminică, 26 decembrie, a anunţat Observatorul din Atena, relatează AFP.

Epicentrul celui mai puternic seism a fost localizat la o adâncime de zece klometri - în mare - la 45 de kilometri sud de Insula Kasos, şi a avut loc la ora 18.59 GMT (20.59, ora României), precizeazăîntr-un comunicat Observatorul.

În aceeaşi zonă, alt seism, de magnitudinea 5,2, a avut loc la ora 15.15 GMT (17.15, ora României), la o adâncime de nouă kilometri.

Nicio pagubă nu s-a semnalat.

Un cutremur de magnitidnea 5,8 a zguduit Creta la 27 septembrie, a ucis o persoană, a rănit alte zece şi a avariat unele clădiri.

Grecia se află deasupra mai multor falii seismice şi este afectată cu regularitate de cutremure.

În octombrie, un cutremur de magnitudinea 7 a avut loc la Marea Egee, între Insula greacă Samos şi oraşul turc Izmir (vest).

Cele mai multe pagube s-au înregistrat atunci în Turcia, unde au 114 persoane au murit, iar alte aproximativ 1.000 au fost rănite.

În Grecia au murit doi adolescenţi, la Samos.

Duminică, un al treilea seism, cu magnitudinea de 4, a avut loc la ora 16.14 GMT (18.14, ora României), la 53 de kilometri nord-vest de Atena, la o adâncime de 16,7 kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#cutremur Creta, #Grecia, #magnitudine , #stiri internationale
Comentarii