Zona din București considerată cea mai periculoasă în cazul unui cutremur. ”S-au bazat cu toții pe noroc 32 de ani”

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 09:34
5975 citiri
Zona din București considerată cea mai periculoasă în cazul unui cutremur. ”S-au bazat cu toții pe noroc 32 de ani”
Clădire încadrată în clasa I de risc seismic FOTO B360

Capitala are aproximativ 2.400 de clădiri cu risc seismic, a anunțat joi, 3 noiembrie Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. Însă administrațiile publice locale nu le pot consolida pentru că legea nu le permite să acționeze.

Armand mai precizează că sectorul pe care îl conduce este cel mai periculos din București în caz de cutremur.

”Cutremurul de azi dimineață înregistrat a fost cel mai puternic din ultimii doi ani din România și s-a resimțit puternic în Sectorul 1.

Bucureștiul are circa 2.400 de clădiri cu risc seismic iar Sectorul 1 este catalogat drept cea mai periculoasă zonă din Capitală în cazul unui cutremur. Cu toate aceste date niciun primar, niciun parlament, niciun Guvern și nici un președinte de țară n-au luat problema prea în serios. S-au bazat cu toții pe noroc. 32 de ani.

În acest moment există o legislație care mai degrabă nu-ți permite să consolidezi clădirile cu risc seismic. Degeaba avem un buget generos la Sectorul 1 dacă n-avem atribuții administrative! Codul Administrativ actual este o aiureală pentru primăriile din București. O spun din nou răspicat: Capitala are nevoie de o nouă lege care să permită primăriilor să acționeze”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Joi dimineață, un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe Richter s-a produs la ora locală 6:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

În România s-au produs 21 de cutremure mici, cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, în ultimii 3 ani

#cutremur Romania, #cladiri risc seismic Bucuresti, #sectorul 1 al Capitalei, #Clotilde Armand , #cutremur