Experții avertizează asupra unui mare pericol: Catastrofa ce ar putea lovi SUA, provocând pagube de 300 de miliarde

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 03:55
26489 citiri
Experții avertizează asupra unui mare pericol: Catastrofa ce ar putea lovi SUA, provocând pagube de 300 de miliarde
Un cutremur în California va produce o mare catastrofă FOTO: Daily Mail

Profesorul Jonathan Stewart de la Universitatea California avertizează asupra unui mare pericol ce amenință America. O catastrofă colosală ar putea lovi Statele Unite și ar provoca pagube de 300 de miliarde de dolari, lucru care s-ar produce în cazul unui cutremur de peste 7 grade ce ar zgudui orașul Los Angeles.

Există îngrijorări că statul California este gata să fie lovit de un cutremur denumit „Big One” (Cel mare) în următorul deceniu – cercetătorii cred că falia tectonică din San Andreas se rupe aproximativ la fiecare 150 de ani, potrivit Daily Mail.

”Dacă cutremurul Big One ar lovi, ar fi o chestiune de câteva zeci de secunde înainte ca tremurul de la un eveniment din San Andreas care rupe segmentele cele mai apropiate de Los Angeles să ajungă în zonele noastre urbane”, Jonathan Stewart de la Universitatea din California, Los Angeles.

De ce boala unui organ de 80 de grame din corp este atât de mortală: Experții au descifrat misterul

Potrivit Autorității pentru Cutremur din California, dezastrul natural ar provoca distrugeri pe o rază de 160 de mile a liniei de falie, care începe lângă Eureka și se termină sub Palm Springs, ucigând cel puțin 1.800 de oameni, prăbușind milioane de case și provocând pagube de aproximativ 300 de miliarde de dolari.

Deși poate dura mai mult de un secol pentru un cutremur cu magnitudinea de 7,8, Stewart a spus că porțiuni mai mici din San Andreas s-au rupt mai recent, inclusiv una în nordul Californiei în 1906 și Fort Tejon în 1857.

Potrivit Concrete Coalition, din 2011, aproximativ 16 până la 17.000 de clădiri din beton din 23 dintre cele mai predispuse zone de cutremur din California ar putea cădea atunci când va avea loc următorul cutremur mare. Zonele includ San Francisco (3.200 de case), Oakland (1.300 de case) și San Jose (363 de case).

Un diplomat din SUA avertizează: Două țări din Est terfelesc America, în văzul lumii

Ultimul cutremur cu magnitudinea de 7,8 din California a lovit San Francisco în 1906 și a provocat 3.000 de morți și 524 de milioane de dolari daune materiale în 1906 - care se ridică la echivalentul a 117 miliarde de dolari în 2024.

Cunoscut sub numele de Cutremurul Marelui Fort Tejon, este al doilea cel mai mare înregistrat în istoria SUA, distrugând proprietăți până la Santa Cruz - la mai mult de 220 de mile distanță.

Având în vedere că 9,7 milioane de oameni trăiesc în zona Los Angeles începând cu 2022, dacă aceeași magnitudine ar avea loc astăzi, ar cauza pagube de miliarde de dolari și ar avea probabil o pierdere substanțială de vieți omenești, potrivit Almanahului Los Angeles.

Consumul în exces al unui condiment, foarte periculos: Duce la o boală gravă, 30% dintre pacienți mor prematur

USGS a indicat că există o probabilitate de 60% ca zona cea mai sudică a faliei San Andreas să se rupă în următorii 30 de ani, depășind o magnitudine de 6,7. Acest lucru ar afecta falia Hayward din zona Bay și falia Newport Inglewood din sudul Californiei.

„Californienii știu că un cutremur dăunător poate avea loc oricând, de-a lungul oricăror ruperi ale faliei”, a spus purtătorul de cuvânt al CEA.

„Timpul în care ne va lua să ne redresăm după un cutremur mare — daunele economice, dezordinea socială, pierderea afacerilor — va aduce California cu zeci de ani înapoi”, a declarat Tom Tobin, fost director executiv al Comisiei de siguranță seismică din California. „Și va fi un preț pe care îl vom plăti în deceniile viitoare.”

„Big One” ar avea un impact devastator asupra infrastructurii din jur, distrugând clădirile și casele până la pământ și distrugând liniile de apă și electricitate - lăsând mii de oameni în întuneric, potrivit lui Stewart.

Quarterly Report - Editia 4

Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Ultimul incident din Parlamentul României, în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de către fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, a readus în atenția publică...
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu susține că România va intra în Schengen cu drepturi depline, pe cale terestră, până la sfârșitul anului 2024. „Promisiunea” a fost făcută de Ziua Românilor...
#cutremur sua, #cutremur California USA, #catastrofa naturala, #Cutremur Los Angeles, #dezastru natural SUA , #Statele Unite