Individul care a lansat aberația cutremurelor produse cu "arma HAARP". Site-ul lui este, de peste 20 de ani, "Mecca conspiraționiștilor"

Joi, 09 Februarie 2023, ora 11:30
11561 citiri
Individul care a lansat aberația cutremurelor produse cu "arma HAARP". Site-ul lui este, de peste 20 de ani, "Mecca conspiraționiștilor"
Conspiraționistul Michel Chossudovsky a fost decretat oficial drept un răspândac al propagandei Moscovei FOTO Wikipedia

Una dintre cele mai nocive teorii ale consipirației diseminată în ultimele zile promovează ideea că seismul devastator din Turcia ar fi fost creat artificial și intenționat cu o așa-zisă "armă HAARP".

Teoria cutremurelor induse intenționat de presupuse grupări malefice circulă în mediul online de mai bine de un deceniu, fiind lansată pe site-ul globalresearch, o platformă creată la începutul anilor 2000 de Michel Chossudovsky, un canadian de 77 ani de profesie economist. Individul este o personalitate printre promotorii teoriilor rupte de realitate, iar site-ul său este caracterizat drept "Mecca conspiraționiștilor de pretutindeni".

Chossudovsky a câștigat vizibilitate mondială inițial cu teoriile legate de atacul terorist din 11 septembrie 2001, care a distrus turnurile gemene din New York. Ulterior, s-a evidențiat în toate momentele-cheie dificile prin care a trecut omenirea, cel mai recent în timpul pandemiei de COVID, când a promovat poveștile despre cipurile introduse cu ajutorul vaccinului și presupusele efecte nefaste ale serului.

Tot site-ul canadianului a adus notorietate mondială teoriei privind efectele secundare presupus ascunse ale tehnologiei 5G.

În 2017, Centrul de Cercetare asupra Globalizării (coordonat de Chossudovsky) a fost acuzat de specialiștii în război informațional de la Centrul de Excelență în Comunicații Strategice al NATO (STRATCOM) că joacă un rol cheie în răspândirea propagandei pro-ruse.

Un raport al Departamentului de Stat al SUA din august 2020 a clasificat site-ul canadianului drept un proxy pentru campaniile de dezinformare lansate de Kremlin.

Teoria "armei HAARP", care otrăvește spațiul virtual după cutremurele din Turcia-Siria, arată că seismul ar fi fost indus prin "impulsuri electromagnetice care lovesc firmamentul" și că orice mișcare tectonică apărută la mai puțin de 100 de kilometri adâncime este cauzată de tehnologie umană. În privința motivului, este inventată ideea că Erdogan ar fi pedepsit astfel de "Marii Păpușari ai lumii" pentru că i-ar fi amenințat că Turcia va părăsi NATO.

În realitate, HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) e un proiect de cercetare implementat în Alaska care folosește unde radio de frecvență înaltă în principal pentru cercetarea ionosferei.

HAARP mai are și alte aplicații, inclusiv unele militare, legate de comunicațiile la distanță sau de radare over-the-horizon.

Complexul de cercetare dezvoltat de SUA în Alaska este compus dintr-o rețea de antene de mare putere (foto jos):

"High-frequency se referă la undele radio între 3 sau 30 MHz, adică cele folosite și de radiourile pe unde scurte, avioanele care comunică cu turnurile de control și radioamatori, dar cumva, în lumea lui Chossudovsky, chiar și așa ceva poate deveni o superarmă", arată un specialist într-o postare pe Facebook.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#cutremur Turcia, #arma haarp, #Michel Chossudovsky , #cutremur Turcia