Turcia e în alertă! Mai multe cutremure au lovit puternic joi seară, oamenii au fugit speriați din case VIDEO

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 12:55
1714 citiri
Turcia e în alertă! Mai multe cutremure au lovit puternic joi seară, oamenii au fugit speriați din case VIDEO
Numeroase clădiri vechi au fost afectate de seisme FOTO Captură video YouTube

O serie de cutremure de diverse magnitudini, cel mai puternic de 5,6, a zguduit centrul Turciei, fără să facă victime, dar a plasat regiunea în alertă, anunţă autorităţile, conform AFP.

Cel puţin trei cutremure au fost resimţite joi seara, 18 aprilie, în regiunea Tokat, situată între coasta la Marea Neagră şi nordul Anatoliei, inclusiv unul de magnitudinea 5,6, soldat cu un rănit şi pagube materiale, a anunţat joi seara ministrul turc al Sănătăţii Sharretin Coca.

„Vehicule de intervenţie şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului”, a anunţat pe X ministrul.

Agenţia locală de presă AHI a anunţat cinci răniţi în rândul locuitorilor panicaţi, care încercau să fugă din case.

Cel mai puternic dintre seisme a fost resimţit în oraşul de coastă Samsun, unde nu s-a raportat nicio victimă.

Ministrul turc de Interne Ali Verlikaya a anunţat că „urmăreşte situaţia”, iar guvernatorul districtului Tokat, unde s-a aflat epicentrul, şi o delegaţie a Agenţiei guvernamentale turce de salvare AFAD s-au dus la faţa locului.

Potrivit AFAD, epicentrul a fost localizat la 5,25 de kilometri adâncime, iar cutremurul a fost urmat de trei replici, resimţite în principalul oraş din regiune, Sivas.

Primul cutremur a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în satul Yozgat.

Toate cutremurele şi replicile lor au fost întegistrate la o adâncime de mai puţin de şase kilometri, anunţă AFAD.

În mai multe districte din regiune, guvernatorii au decis să închidă şcolile timp de 24 de ore şi să deschidă centre sportive şi centre instituţionale pe care le-au pus la dispoziţia locuitorilor care au vrut să-şi evacueze domiciliul.

Întreaga regiune se află pe falia nord-anatoliană, situată de-a lungul nordului Anatoliei, care este deosebit de activă, care se consideră că reprezintă un risc major de cutremur.

Sudul şi sud-estul Turciei au fost lovite la 6 februarie 2023 de un cutremur violent de magnitudinea 7,4, soldat cu moartea a 58.000 potrivit bilanţului oficial.

Quarterly Report - Editia 4

Primar din România: ”Suntem speriați de bombe când e vorba de fonduri europene”
Primar din România: ”Suntem speriați de bombe când e vorba de fonduri europene”
Ionuţ Pucheanu, primarul din Galaţi, a declarat marţi, 21 mai, că ”suntem speriaţi de bombe” când e vorba de fonduri europene. ”Când vine vorba de fonduri europene, cei care scriu...
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a reacționat în cazul jurnalistei care îl acuză pe fostul redactor șef al publicației Vice că ar fi violat-o în anul 2015. Firea...
#cutremur Turcia, #Anatolia, #cutremur raniti, #magnitudine cutremur, #seism , #cutremur Turcia