Al doilea cutremur de amploare din Turcia, filmat de o echipă TV în direct VIDEO

Luni, 06 Februarie 2023, ora 16:20
5144 citiri
Al doilea cutremur de amploare din Turcia, filmat de o echipă TV în direct VIDEO
În imagini se vede cum oamenii fug și sunt panicați FOTO captură YouTube/ Guardian News

Încă un cutremur major, de peste 7 grade, a avut loc în Turcia luni, 6 februarie, după ce dimineață țara a fost zguduită de un seism de 7,8 pe scara Richter.

Momentele celui de-al doilea cutremur au fost filmate în direct de o echipă de televiziune.

În imagini se vede cum oamenii fug și sunt panicați. Echipa de la o televiziune locală se afla acolo pentru a relata despre primul seism care a avut loc dimineața.

Cutremurul s-a produs luni în sud-estul Turciei, a anunţat Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, transmite Reuters.

Epicentrul noului cutremur, produs la ora 10:24 GMT, la o adâncime de 7 kilometri, se află în Elbistan, în provincia Kahramanmaraş, situată la 80 de kilometri de epicentrul primului cutremur, care a avut loc luni la ora locală 4:17 (1:17 GMT).

Un cutremur s-a produs luni şi în capitala siriană Damasc, au anunţat mass-media de stat, fără a oferi alte detalii, în timp ce presa irakiană a transmis că locuitorii provinciilor irakiene Dohuk şi Mosul şi ai oraşului kurd Erbil au relatat că au resimţit un seism uşor.

Cutremurul puternic cu magnitudinea de 7,7 care a lovit dimineaţa la ora locală 4.17 Turcia s-a soldat cu peste 1.300 de morţi, dintre care cel puţin 912 morţi şi peste 5.300 de răniţi doar în Turcia, conform declaraţiilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

În Siria, un ultim bilanţ indică 473 de morţi şi 1.382 de răniţi, potrivit EFE.

#cutremur, #cutremur Turcia, #Turcia, #echipa tv, #tv, #televiziune , #cutremur Turcia