Cum arată un apartament de 100 de mii de euro dintr-un bloc construit recent, după cutremurul din Arad: "La următorul e daună totală"

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 23:20
10346 citiri
Cum arată un apartament de 100 de mii de euro dintr-un bloc construit recent, după cutremurul din Arad: "La următorul e daună totală"
Crăpăturile apărute după cutremurele din Arad FOTO Facebook/ Adrian Lulas

Cutremurul de 5,3 pe Richter care a zguduit marți, 6 iunie, orașul Arad a fost resimțit și în Cluj, Oradea, Hunedoara, Sighișoara, dar și la vecinii din Ungaria, fiind urmat la scurt timp de o replică de 3,2, a precizat Institutul Național de Fizică a Pământului.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea unor elemente de construcție căzute de pe unele clădiri vechi.

Unele clădiri noi au fost la rândul lor afectate.

Un locuitor din Arad a postat în mediul online o fotografie în care apar unele fisuri pe fațade unui bloc care pare recent construit. Potrivit celui care a publicat poza, un apartament ar costa 100.000 de euro.

"Cutremur 5,3 vs 100.000 €", scrie în textul care însoțește imaginea.

"Maxim a crăpat tencuiala"

Imaginea a readus în discuție felul în care rezistă blocurile vechi și cele noi la cutremure, însă părerile rămân împărțite.

"Astea cred că sunt blocuri cu 120 000 € apartamentul de 50 de metri pătrați. Rezidence d-ăstea, cum se zice acum la toate cocioabele și cutiile de chibrituri!"

"Moama, ce de ingineri structuraliști, geotech și arhitecți pe aici. Sau probabil nu. Probabil sunt doar niște neavizați care n-au văzut cum se face structura de rezistență a unei clădiri nici la TV, dar își dau că părerea.

Nu așa arată o coloană care cedează din cauza unui cutremur, acolo maxim a crăpat tencuiala."

"Din păcate da! Nu se compară blocurile pe care le-a construit Ceaușescu cu astea noi moderne."

"Ce postezi tu e logic și normal la cum se fac blocurile în ziua de azi, iar acolo nu e fisură în structura blocului și e tencuiala (structurată) de pe perete și sunt făcute în dreptul rosturilor de dilatare, deci nu e ceva grav că să facem atâta tam tam."

"Cum să nu fie grav dacă la un cutremur de 5 și ceva deja crapă tot? Nu este grav în creierul tău", a răspuns autorul postării.

"Constructorul vrea să facă bani"

"Nu înțelegi că acolo sunt rosturi de dilatare? Tocmai pentru așa ceva sunt făcute acele rosturi nu mai dramatiza atât că nu se întâmplă nimic...tocmai ce ai fost la capitală și cred că ai văzut clădiri mult mai rele decât acel bloc și nu cad la primul cutremur."

"Eu nu dramatizez nimic … pozele vorbesc. Apartamente de carton la 100.000 euro."

"E decorativă ... nu are nimic stâlpul de rezistență! Stați calmi!"

"Turcii sunt mici copii, cu ce o să se întâmple la noi dacă vine unu mare."

"Din cauza banilor se întâmplă asta. Constructorul vrea să facă bani, nu locuințe! Nasol pentru cei care locuiesc și plătesc!"

"La 5,7 grade blocul meu nici nu s-a clintit. Bloc din ‘78. La Târgu-Jiu când au fost cutremurele acum câteva luni."

"Iese din glet... Vorba lu' Dorel!"

"La următoru' e daună totală".

"Fisuri la izolația de polistiren, ce o fi sub, e jale"

"Să se mute constructorul acolo."

"România de după 90'unde proprietarii se uită cât de colorat e blocul, iar dezvoltatorii cât de mult pot câștigă la un bloc."

"Și zidurile dintre stâlpi, crăpate rău, nu numai alea două etaje.

Și nu se vede bine din cauza izolației. Dar dacă atât arată izolația, stricăciunile sunt chestii uriașe."

"Acele crăpături pot fi doar la nivelul fațadei, se întâmplă așa ceva și fără cutremur atunci când nu se respectă unele detalii, nu e neapărat din structură."

"Sunt doar niște fisuri la izolația de polistiren, ce o fi sub e jale".

Quarterly Report - Editia 4

Noua generație de procesoare AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10
Noua generație de procesoare AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10
Viitoarea generație de procesoare AMD APU este așteptată să fie prezentată la Computex 2024. Aceasta va include procesoare destinate laptopurilor și dispozitivelor portabile, care ar putea...
Veste bună pentru utilizatorii Apple! Logitech lansează gama Logi for Mac, dedicată utilizatorilor de laptopuri Macbook
Veste bună pentru utilizatorii Apple! Logitech lansează gama Logi for Mac, dedicată utilizatorilor de laptopuri Macbook
Logitech a anunțat astăzi lansarea unei noi game de produse, Logi for Mac, special concepute pentru utilizatorii de laptopuri Apple. Noua gamă include MX Keys S pentru Mac, MX Keys S Combo...
#cutremur, #Arad, #bloc nou, #rezistenta, #fisuri , #stiri imobiliare