A fost cutremur în Banat. Ce magnitudine a avut seismul care s-a simțit și în mai multe orașe din Transilvania

Luni, 22 Mai 2023, ora 21:05
5174 citiri
A fost cutremur în Banat. Ce magnitudine a avut seismul care s-a simțit și în mai multe orașe din Transilvania
Magnitudinea seismului a fost de 3,8 grade pe Richter

Un cutremur cu magnitudinea 4.6 s-a produs, luni seară, în judeţul Arad, la o adâncime de 15 kilometri, anunţă Institutul pentru Fizica Pământului.

Potrivit INFP, luni, la ora 20:46:43 (ora României), s-a produs, în zona Banat, judeţul Arad, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.6, la adâncimea de 15 kilometri, și s-a simțit până la Cluj, Sălaj, Bistrița, Zalău și alte orașe mai mici din zonă.

Cutremurul s-a produs la 24 kilometri SE de Arad, 45 kilometri NE de Timisoara, 77 kilometri SE de Bekescsaba, 89 kilometri N de Resita.

”În urmă cu puţin timp, în Banat, Arad s-a produs un cutremur cu intensitatea de 4,6 pe Richter. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din judeţele unde seismul a fost resimţit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere”, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Informaţii despre măsurile şi modul de comportare înainte, în timpul şi după producerea unui seism, sunt disponibile aici.

IGSU a precizat că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Taiwanul a fost zguduit luni, 22 aprilie, de un cutremur puternic, resimţit la Taipei de personal AFP, Agenţia Meteorologică anunțând un seism de magnitudinea 5,5 în comitatul Hualien din...
Cutremur în Taiwan. Ce magnitudine a avut seismul FOTO
Cutremur în Taiwan. Ce magnitudine a avut seismul FOTO
Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a zdruncinat luni, 22 aprilie, districtul Hualien din estul Taiwanului, a anunţat autoritatea taiwaneză pentru meteorologie, transmite Reuters. Nu au fost...
#cutremur, #Banat, #resimtire cutremur, #Transilvania , #cutremur