Autonomia Dacia Spring la -15 grade Celsius: ”Căldură mai cu țârâita. Cu încărcarea DC e prăpăd”

Duminica, 23 Octombrie 2022, ora 08:01
9586 citiri
Autonomia Dacia Spring la -15 grade Celsius: ”Căldură mai cu țârâita. Cu încărcarea DC e prăpăd”
Dacia Sping FOTO Facebook

Iarna se apropie, astfel că posesorii de mașini electrice sunt îngrijorați de cum vor afecta temperaturile scăzute autonomia, mai ales dacă au de parcurs distanțe mai mari.

Un român a întrebat pe grupul de Facebook Dacia Spring ceilalți șoferi cum s-au comportat mașinile lor la minus 15 grade din punct de vedere al autonomiei.

”Salut lume. Cei care aveți Dacia Spring de anul trecut și ați prins -10 - -15 grade. Câți kilometri face mașina cu un plin la -15 grade? Mulțumesc”, a întrebat bărbatul.

Zeci de persoane și-au povestit experiențele de iarna trecută, confirmând că, da, autonomia scade considerabil atunci când e ger.

”În jur de 160-180km. În condițiile în care făceai 230+ pe vară.

Dacă vara ai 11.5kw consum, pe iarnă o să ai cam 16kw.

Aeroterma consumă 4kwh la maxim, deci rangeul scade considerabil când faci saună în mașină”

”Iarna vei avea consum de 12 - 13 și chiar 14 kWh/100km depinzînd de frig, viteză și mai ales de căldura pe care o dorești în habitaclu... Drumuri faine”

”Cel mai puțin aveam 140 km”

”Iarna în oraș consumi 17kw dacă dai și căldură. Faci vreo 130-150 km”

”În cazul meu, estimarea a fost de 125km (estimare din bord, la 100%, fara resetări, stil de mers normal/aproape sportiv, cu încălzirea pornită, modul ECO activ).”

”Iarna trecută la 400 km i-am pus pneuri all season continental - chiar când a dat prima zăpadă în București.

Am mers fără ECO, nu mi-a păsat de consum, cca 40 km/zi naveta (jumi-juma extraurban-urban), deci nu am avut nevoi de peste 100 km pe zi, caldura permanent la max cu AC.

Consumul varia între 18-19 kwh/100 km și 22-23 kwh/100 km, factorul principal fiind aglomerația (statul bară la bară) - asta la temp de circa -10 grade.

În zona București-Ilfov sunt deja f puține zile geroase, cu temperaturi mai mici de -10 grade ziua.

Da, noaptea sunt și -20, atunci am remarcat ca încărcarea e mai lentă (eu încarc acasă la 220V cu cablul de 10A).

Ca idee, dacă folosești intensiv masina, la temperaturi de astea foarte joase scoți cu "un plin" cam 130-150 km în regim eco, iar în regim forjă pariu că te duci sub 120 km

dar, atenție, pe frig nasol nu e deloc recomandat să descarci bateria sub 20%, așa că mai degrabă trebuie să ai în vedere că, în condiții de -10 / -15 grade, cam trebuie să încarci după fiecare 100 km parcurși”

”La -15 vei avea un consum de 18-20kWh (fără să sacrifici confortul termic), deci un maxim de 150km autonomie. Dar nu vei descărca bateria 100-0%, deci mai realist ar fi 120-130km maxim.”

”140km în medie, cu căldura mai cu țârâita.... Cu încărcarea DC e prăpăd, la -15 fiind mai lentă decat AC”

”Iarna trecută cel mai puțin au fost aprox. 120 km cu căldura pornită și fără eco mode”

”Iarna trecută am avut consum între 11 și 14 kWh/100km, în funcție de temperaturi, care au fost în general între +10 și -5 grade. N-am văzut nici măcar un strop de zăpadă sau de ger in orașul nostru din sud, de vreo 4 ani. Nu știu unde mai găsești tu -15 grade cu încălzirea asta a climei”, sunt câteva dintre răspunsuri.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#dacia spring electric, #autonomie, #iarna , #masini electrice
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5