Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Rezultat execrabil obținut de Dacia Spring la testele de siguranță. Un alt model al grupului Renault a fost punctat cu zero VIDEO

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 12:12
11620 citiri
Rezultat execrabil obținut de Dacia Spring la testele de siguranță. Un alt model al grupului Renault a fost punctat cu zero VIDEO
Renault Zoe obținuse în 2013 cinci stele FOTO captură YouTube/ Euro NCAP

Euro NCAP, organizația care testează mașinile din Europa în privința siguranței, a publicate miercuri, 8 decembrie, detalii despre mai multe modele apărute pe piață, inclusiv Dacia Spring și Renault Zoe.

Conform EuroNCAP, Dacia Spring a obținut o singură stea (din cinci posibile), în timp ce Renault Zoe nu a obținut nici măcar una, potrivit Economica.net.

Renault Zoe, un alt model electric, obținuse în 2013 cinci stele.

Dacian Logan a obținut două stele, potrivit euroncap.com.

Oficialii Dacia și Renault explicat rezultatele obținute, potrivit lifenews.ro.

„Spring este un vehicul sigur, aparținând segmentului A. Este un model omologat conform cu reglementările europene în materie de siguranță pe care le şi depășește în unele privințe. (Spre exemplu, sistemul AEBS – Advanced Emergency Braking System – sau accesul la baterie pentru pompier, existente pe Spring, nu sunt obligatorii conform reglementărilor europene)”, au declarat oficialii Dacia.

Cei de la Renault au transmis că „ZOE E-TECH Electric este un vehicul sigur și respectă toate standardele de siguranță normative”.

Primele 1.000 de vehicule Dacia Spring erau deja livrate în România în luna noiembrie, la mai puţin de o lună de la demararea vânzărilor, a anunţat constructorul auto de la Mioveni, într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Conform companiei, aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienţi din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. De asemenea, volume semnificative au fost înregistrate în judeţele Timiş, Iaşi, Cluj şi Braşov.

Majoritatea covârşitoare a clienţilor (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opţional. Dacia Spring este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox.

În ceea ce priveşte culoarea preferată, albastru se află în top, cu o pondere de 40% din totalul vehiculelor livrate în luna octombrie.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 km pentru vehicul, respectiv de opt ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Reprezentanţii constructorului precizează că livrările vor continua în mod susţinut către toţi clienţii care au lansat deja o comandă fermă.

La sfârşitul lunii octombrie, Dacia Spring înregistrase peste 30.000 de comenzi la nivel european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul
Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul
Dezinformarea în creștere din Europa Centrală și de Est amenință să deraieze progresul unui mod de transport mai sustenabil. Noua țintă a ”fake news” devin vehiculele electrice,...
Tesla va face concedieri la nivel mondial. Motivele deciziei au fost găsite într-un document intern
Tesla va face concedieri la nivel mondial. Motivele deciziei au fost găsite într-un document intern
Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel global, conform unui document intern văzut de Reuters, pe fondul declinului vânzărilor şi al intensificării războiului preţurilor...
#Dacia Spring, #dacia spring electric, #Renault Zoe lansat Romania, #masini electrice , #stiri auto
Comentarii
Poza Makro
Makro
rank 5
Chinezărie