Dacia Spring, desemnată cea mai eficientă mașină electrică din Europa: Care este consumul mediu raportat

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 10:54
6140 citiri
Dacia Spring, desemnată cea mai eficientă mașină electrică din Europa: Care este consumul mediu raportat
Dacia Spring FOTO dacia.ro

Cele mai noi teste de consum realizate de cei de la GreenNCAP au desemnat Dacia Spring pe primul loc la toate criteriile, dar mai ales la cel mai important pentru clienți, cel al consumului de energie.

Dacia Spring este cel mai ieftin automobil electric din Europa, dar și cel mai economic din punct de vedere al consumului, potrivit datelor rezultate din testele oficiale realizate de GreenNCAP în acest an, analizate de Profit.ro.

Dacia Spring a obținut valori de consum care coboară la 16,2 kWh/100 km, în testele la rece și la cald, cu niveluri mai ridicate pentru autostradă, respectiv 23 kWh/100 km, dar și la temperaturi scăzute, când a consumat 22,5 kWh/100 km.

Care este consumul mediu raportat

Consumul mediu a fost de 18,5 kWh/100 km, cu o autonomie medie calculată la 180 km, mult mai mică față de valoarea de 230 km anunțată de producător.

În situația cea mai nefavorabilă, Spring a beneficiat de o autonomie de 141 km, din cauza consumului de 23 kWh.

Dacia Spring a primit nota 9,8 la eficiență, cel mai mare din toate testele din 2022, și 10 la indexul de aer curat și la cel pentru emisii de gaze de seră.

Scorul general al Dacia Spring este 9,9.

Consumul mediu declarat de constructor este de 13,9 kWh/100 km.

Principalul rival al Dacia Spring, în testele de eficiență, a fost anul acesta Tesla Model 3, mașină care costă de cinci ori mai mult și oferă tehnologii cu mult mai avansate și mai mult confort, inclusiv o autonomie dublă, datorită bateriei cu o capacitate mult mai mare față de cea a lui Spring, dar și unui consum aproape la fel de mic precum cel al modelului Dacia.

În testele realizate de GreenNCAP, consumul la pornirea la rece și la cald ale Tesla Model 3 au adus un consum de 16,5 kWh și, respectiv, 15,9 kWh/100 km, acesta din urmă fiind și cel mai bun din 2022.

Pe autostradă, Tesla Model 3 a surclasat Spring, cu 21,1 kWh/100 km, în timp ce temperaturile scăzute au afectat serios consumul: 28,5 kWh/100 km, cu un impact semnificativ asupra autonomiei, care a coborât la 241 km, mult față de automia medie, de 390 km, bazată pe consumul mediu, de 17,9 kWh.

Scorul general obținut de Tesla Model 3 este de 9,6, din cauza consumului maxim, iar scorul pentru gaze de seră este 9,8, din cauza emisiilor din procesul de producție.

Pe locul al treilea s-a situat modelul chinezesc NIO ET7, acesta fiind urmat de Renault Megance E-Tech, Cupra Born și Hyundai Ioniq 5, acesta din urmă fiind modelul cu cel mai mare consum din acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#Dacia Spring, #masini electrice, #eficienta, #consum, #teste, #tesla , #masini electrice
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
E
EmigrantulAnonim
rank 5
La electrice AUTONOMIA este cea mai importanta! Atit!