Protest spontan la Dacia: Sute de angajati refuza sa inceapa lucrul si acuza conducerea de coruptie

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 07:37
14104 citiri
Protest spontan la Dacia: Sute de angajati refuza sa inceapa lucrul si acuza conducerea de coruptie
Foto: Digi24

Sute de angajati ai uzinei Dacia din Mioveni au intrat in greva vineri dimineata, ei refuzand sa intre in fabrica.

Este vorba de in jur de 1.500 de persoane - angajatii care au iesit din schimbul trei si cei care ar fi trebuit sa intre in schimbul 1 la ora 07:30, informeaza Digi 24. Protestul va dura o ora si liderii de sindicali anunta ca vor urma si altele in perioada urmatoare.

Angajatii protesteaza in parcarea institutiei, nemultumiti de conditiile de transport, ei sustinand ca nu se simt in siguranta in autobuzele puse la dispozitie de conducere. Totodata, liderii sindicali acuza conducerea de coruptie.

"Ne aflam intr-un protest fata de administratia de la Dacia, care in ultimii 3-4 ani a inceput sa devina foarte agresiva. Salariatii, membrii nostri de sindicat, sunt extrem de nemultumiti de comportamentul unei administratii care devine... nu stiu daca folosesc un cuvant foarte dur, dar a inceput sa fie corupta.

Agresiv inseamna ca obliga salariatii sa incalce contractul colectiv de munca, corupt inseamna mult mai mult decat as putea sa spun acum la telefon in timp ce se deruleaza acest miting. In primul rand, s-a instaurat o forma de promovare care se bazeaza foarte mult pe cultura familiei. Uzina din Colibasi este condusa acum nu dupa criterii tehnice, ci dupa criterii de familialitate. Promovarile se fac pe familie, pe sange, pe legaturi de sange.

In cateva proteste speram ca lucrurile se vor indrepta. O ora nu se va lucra in Dacia. E doar un inceput, e un semnal pe care il dam administratiei ca salariatii sunt foarte nemultumiti", a declarat, la televiziunea citata, Ion Iordache, vicelider de sindicat Dacia.

Acesta a atras atentia si asupra numarului mare de accidente cu victime din ultima perioada in care au fost implicate autobuzele care transporta angajatii Dacia, punandu-le pe seama lipsei de pregatire a soferilor.

"Avem in ultimele luni 3-4 accidente grave cu victime si oamenilor a inceput sa le fie teama sa se urce in autobuzele care le sunt puse la dispozitie pentru transport acasa si de acasa la uzina. (...)

Faptul ca angajeaza trasportatori cu preturi foarte mici ne creeaza indoieli. Nu am dovezi sa spun ca se intampla lucruri..., dar convingerea mea e ca sunt lucruri necurate (fapte de coruptie, n.red.)

Am avut o intalnire cu conducerea de la Dacia, suntem nemultumiti de masurile pe care le propune. E nevoie de masuri radicale, nu de masuri paleative. Toate protestele de la Dacia au avut rezultate. Nu astazi, dar in zilele urmatoare vom vedea ca aceasta solidaritate de la Dacia o sa dea in curand rezultate pozitive", a conchis Iordache.

Amintim ca in urma cu o saptamana in centrul Pitestiului a avut loc un accident soldat cu 20 de raniti, dupa ce doua autobuze cu muncitori de la Mioveni s-au ciocnit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#greva spontana Dacia, #protest spontan Dacia , #angajati