Dacia își schimă sigla. Ce simbolizează noul logo VIDEO

Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 12:58
7954 citiri
Dacia își schimă sigla. Ce simbolizează noul logo VIDEO
Întreaga gamă de modele Dacia va afişa noua identitate de marcă FOTO Dacia.ro

Mașinile Dacia vor avea, începând din 16 iunie, un logo nou. Înlocuirea siglei face parte din programul de schimbare a identității vizuale, început încă de anul trecut de Dacia, parte a grupului Renault.

Întreaga gamă de modele Dacia va afişa noua identitate de marcă, noul logo intitulat Dacia Link. Modelele cu noile elemente de design – logo, emblemă, culoare – pot fi comandate de clienți din 16 iunie, dar vor avea premiera mondială la expoziția auto de la Paris, din luna octombrie. Primele livrări sunt prevăzute la finele anului 2022.

Compusă din literele D şi C stilizate, legate între ele asemenea elementelor unui lanţ, noua emblemă evocă robusteţe şi simplitate. Denumită „Dacia Link”, această siglă este uşor vizibilă de la distanţă, fiind prezentă în plus pe jantele tuturor modelelor.

Emblema „Dacia Link” se regăseşte de acum pe toate modelele mărcii. Integrarea noii sigle a condus la modificarea calandrului, ale cărui elemente distinctive, cu un contur evoluat, adoptă culoarea albă.

Nuanțe noi

O altă schimbare imediat vizibilă o constituie apariţia logotipului în partea din spate a tuturor modelelor, precum şi pe volanul acestora, se arată în comunicatul celor de la Dacia.

”Introducerea noii identităţi este însoţită de apariţia noii nuanţe „Gris Mégalithe”, pe barele de pavilion, pe scuturile de protecţie faţă şi spate, precum şi pe carcasele oglinzilor retrovizoare ale modelelor Sandero Stepway, Spring şi Duster”, a declarat Denis Le Vot, Director General Dacia.

Din 1968 şi până în prezent, Dacia a avut 7 logo-uri, incluzând şi noul Dacia Link. Primul logo a fost afişat pe modelele produse la Mioveni din 1968 până în 1978. Un logo color care avea formă de scut şi includea acvila şi munţii din judeţul Argeş.

Ulterior, logo a fost simplificat, grafica a rămas aceeaşi, doar că a devenit alb-negru, acest logo fiind folosit până în 1990. Scutul a fost păstrat până în 2008, doar că povestea din interiorul lui a evoluat. După Revoluţie s-a renunţat la decor, iar pe fundal negru era scris numele Dacia.

În 1997, fundalul a devenit albastru, numele constructorului fiind scris în continuare cu un font asemănător celui prezent pe sigla iniţială din 1968. Prima evoluţie majoră s-a înregistrat în 2003, odată cu lansarea modelului Solenza, logo care a fost purtat şi de prima generaţie Logan.

În 2008, odată cu lansarea primei generaţii Sandero la salonul auto de la Geneva, a fost introdu cel de-al şaselea logo. Iar din 16 iunie, va avea logoul Dacia Link.

În decurs de numai câteva luni, Dacia şi-a reînnoit gama şi a completat-o cu două modele inedite: Spring 100% electric şi Jogger, vehiculul de familie polivalent de segment C.

Dacia va aplica treptat angajamentele asumate de Renault Group cu ocazia Adunării Generale din 23 aprilie 2021. Astfel, din 2023, Dacia va fi prima marcă a grupului ale cărei vehicule vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h.

"vehiculele noastre pot fi cool"

„Introducerea noii identităţi vizuale este un succes de coordonare pentru echipele noastre. Datorită contribuţiei tuturor meseriilor, Dacia se înnoieşte păstrându-şi în acelaşi timp ADN-ul. Această evoluţie ne permite să demonstrăm că vehiculele noastre pot fi „cool”, oferind totodată ceea ce este esenţial pentru clienţi”, a declarat Lionel Jaillet, Director Performanţă Produs Dacia.

”Noul logotip exprimă caracterul esenţial al mărcii. Totodată, sigla „Dacia Link”, inspirată din universul mecanic, evocă simplitate, robusteţe şi conexiune, fiind astfel un simbol puternic al comunităţii clienţilor Dacia”, este de părere David Durand, Director Design Dacia.

Prezentarea oficială a noii game Dacia va avea loc la Salonul Auto de la Paris, în octombrie 2022. Primele vehicule vor fi disponibile în reţeaua Dacia înainte de sfârşitul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Dacia, #modele Dacia, #logo dacia, #sigla dacia , #Dacia