Basescu: Dezleg uzinele Dacia sa foloseasca culoarea rosie la Duster

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 14:41
7567 citiri
Basescu: Dezleg uzinele Dacia sa foloseasca culoarea rosie la Duster

Presedintele Traian Basescu spus, miercuri, la Titu, ca "dezleaga" uzinele Dacia sa foloseasca si pentru alte autoturisme Duster culoarea rosie, in conditiile in care seful statului conduce singurul Duster rosu din Romania.

"Multumesc uzinelor Dacia-Renault care mi-au oferit singurul Duster rosu si va spun aici, deschis, ca, daca vor mai fi solicitari, stiu ca au fost presiuni extraordinare pentru aceasta culoare si la alte comenzi, dezleg uzina Dacia sa foloseasca culoarea rosie pentru oricine solicita aceasta culoare", a declarat Traian Basescu la ceremonia de lansare a Centrului Tehnologic Renault Romania de la Titu, informeaza Mediafax.

Traian Basescu a fost primul client care a intrat in posesia unui Duster, ridicandu-si masina de la uzina de la Mioveni la inceputul lunii aprilie. Masina a fost achizitionata de catre sotia sa si a costat, conform declaratiei acestuia de la acel moment, 71.242,24 de lei, fiind un Diesel 4x4 varf de gama.

Masina are culoarea "rosu de foc", asa cum o numesc lucratorii de la Uzinele Dacia, aceasta culoare fiind un cadou pe care uzina i l-a facut sefului statului, in conditiile in care aceasta culoare nu este folosita pe linia de productie a Duster.

Seful statului a mai declarat miercuri ca are cea mai mare satisfactie cand conduce o masina Logan in oras si o masina Duster cand merge la munte.

"In ceea ce priveste perspectiva, eu sunt convins ca grupul Dacia - Renault nu isi va opri succesele la Logan, Sandero sau Duster. Sunt convins ca grupul va avea cel putin acelasi succes si in continuare, pentru ca filosofia grupului este sa serveasca in primul rand clientul, beneficiarul, conducatorul auto. Va marturisesc, in calitate de conducator de Logan si Duster, ca am cea mai mare satisfactie conducand aceste doua masini, pentru ca am spus intotdeauna ca nu-mi place cand vad masini de teren in centrul Bucurestiului - pentru cei care n-au observat, centrul Bucurestiului este asfaltat -, merg in Bucuresti si in oras cu Loganul si, ori de cate ori am ocazia sa merg la munte, folosesc Dusterul", a mai spus seful statului.

Seful statului a adaugat ca, pentru Romania, Dacia este nu numai bucurie, nu numai o onoare, dar este si o sansa pentru tinerii ingineri.

"2.200 de ingineri lucreaza deja pentru Centrul Tehnic Renault din Romania. Din acesti 2.200 de ingineri, peste 2.000 sunt romani, selectati din universitatile romanesti, a caror medie de varsta este de 31 de ani. Faptul ca Renault a oferit tinerilor ingineri romani sansa sa lucreze, sa produca, sa creeze in Romania este un lucru pentru care eu, personal, tin sa multumesc grupului Renault si sa multumesc ca o filosofie prietenoasa a fost aplicata in Romania", a mai spus presedintele Basescu.

Citeste si:
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...