Concluziile foarte dure trase de Jeremy Clarkson dupa ce a testat noua Dacia Duster

Luni, 30 Iulie 2018, ora 07:53
72697 citiri
Concluziile foarte dure trase de Jeremy Clarkson dupa ce a testat noua Dacia Duster
Foto: Dacia

Cunoscutul jurnalist britanic Jeremy Clarkson a testat noua Dacia Duster si a publicat o serie de concluzii foarte dure.

Fostul prezentator al emisiunii Top Gear scrie in prezent pentru Sunday Times si The Sun, iar timp de o saptamana a testat Dacia Duster.

El si-a prezentat concluziile foarte dure intr-un articol scris pentru Sunday Times, in care le-a recomandat britanicilor sa evite cu orice pret Dacia Duster.

"Dacia Duster este construita de putinii oameni care inca mai locuiesc in Romania, folosind piese de care Renault nu mai are nevoie. Cu alte cuvinte, noul Duster este practic un Clio vechi. Dar asta nu este ceva gresit. Vechiul Clio era o masina interesanta. Sigura, in primul rand", isi incepe Jeremy Clarkson articolul.

De aici inainte, Clarkson schimba tonul si critica aproape toate aspectele vitale pentru o masina.

El sustine ca a avut mari probleme cu Dacia Duster pe autostrada, deoarece masina nu accelereaza in treapta a sasea.

"Motorul? De aici lucrurile incep sa fie un pic gresite, deoarece masina pe care am testat-o a avut un motor de 1.6 litri in patru cilindri, care vine de pe vremurile dinaintea motoarelor turbo. Motorul genera 113 cai putere, ceea ce nu suna rau, ci acceptabil. In realitate, insa, nu este deloc asa.

In treapta a sasea pe autostrada, aceasta masina nu va accelera deloc. Poate doar daca mergi la vale, dar o va face din cauza gravitatii. Ce vei face tu cu piciorul drept va fi complet irelevant. Va trebui sa cobori in treapta a patra, care iti va oferi ceva control din piciroul tau, dar zgomotul va fi infernal", a comentat Clarkson.

Fostul prezentator de la Top Gear spune ca a avut mari probleme si in oras, deoarece cutia de viteze este etajata gresit.

"In oras, aceasta masina are o problema si mai mare. Masina pe care am testat-o a avut tractiune integrala, dar in loc ca Dacia sa puna o cutie de viteza care sa se potriveasca a folosit una foarte scurta. Iar asta inseamna ca trebuie sa schimbi in viteza a treia cand ajungi la 4 mile pe ora. Nu stiam ce sa fac, dar chiar nu stiam ce sa fac!

Din viteza a patra, lucrurile au revenit la normal. Dar apoi trebuie sa treci direct la viteza a sasea, pentru ca a cincea este inutila. Nimeni nu va conduce vreodata un Duster linistit. Ori cu demnitatea lui intacta. Dacia Duster are personalitatea unui bec stradal sau a unei masini de spalat. Permitati-mi sa spun asa: nimeni nu-i va da Duster-ului sau un nume dragut", s-a plans Clarkson.

Apoi, Clarkson a sustinut ca Dacia Duster este doar o masina potrivita pentru varstnici.

"Mi-ar placea sa concluzionez prin a va spune ca, daca va concentrati din greu, aceasta masina va accelera destul de frumos, insa nu o va face. Sa ajungeti la 100 de km/ora aveti nevoie de 12,9 secunde, care in timp uman inseamna un an.

Iar viteza maxima este de 168 de km/h, ceea ce, dupa cum arata fanii varstnici ai Daciei, este mai mult decat suficient. Nu pot contrazice asta. Are un pret din anul 1956, deci presupun ca n-ar trebui sa fiu dezamagit ca are o viteza maxima din anul 1956", a mentionat acesta.

Clarkson a mai sustinut ca toti oamenii care au intrat in contact cu masina testata au ras de ea si a demontat si principalul argument folosit de Dacia, pretul redus.

"Oamenii care s-au urcat in aceasta masina au remarcat vopseaua oribila, au ras de teribilitatea tuturor butoanelor. Eu le-am inchis gura spunand ca e o masina off-road ce costa mai putin de 10 mii de lire sterline.

Din pacate, cand m-am asezat sa scriu asta, mi-am pus ochelarii si mi-am dat seama ca versiunea Comfort costa 15.195 de lire sterline.

In plus, se asteapta sa platiti 495 de lire sterline pentru vopseaua hidoasa de aur. Apoi, ei se asteapta sa platiti si 90 de lire pentru hartile din vestul Europei. Deci, daca nu dati Daciei 90 de lire sterline, Duster nu poate sa-si gaseasca decat drumul in Letonia?", a punctat britanicul.

In final, Clarkson le-a recomandat britanicilor sa incerce alte brand-uri si el a spus ca ar prefera sa-si cumpere o masina la mana a doua decat un Duster nou.

"Sunt masini de la Nissan, Seat, Suzuki si Kia pe care le puteti cumpara la acesti bani si toate sunt mai sigure si mai bune in orice mod. Sigur, va puteti mentine la nivelul Duster si va puteti lauda prietenilor ca ati luat o masina noua pentru 9.995 de lire sterline. Dar imi pare rau: as prefera sa cumpar un Range Rover Evoque, un BMW X3 sau un Audi Q5 la mana a doua", a conchis Clarkson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#Dacia Duster Jeremy Clarkson, #Dacia Duster presa britanica , #Duster