Dacia, santajata cu vanzarea planurilor de fabricatie pentru Duster

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 09:05
2744 citiri
Dacia, santajata cu vanzarea planurilor de fabricatie pentru Duster

Conducerea Automobile Dacia a fost santajata, la inceputul acestui an, de o persoana din Mioveni, care ameninta ca va dezvalui catre companii concurente mai multe detalii din procesul de fabricatie a Dacia Duster.

Totul s-a intamplat in luna ianuarie 2011, cand barbatul, pe nume Gheorghe M., a trimis mai multe email-uri catre sefii Dacia si a cerut in schimbul pastrarii secretului echivalentul unei Dacia Duster cu toate optiunile.

Se pare ca acesta ar fi gasit, in curtea uzinei Dacia, un memory stick ce continea fisiere privind procesul de fabricatie a Dacia Duster.

Preturile pentru Duster sunt cuprinse intre 11.150 euro si 16.600 euro, in functie de versiuni. Barbatul a spus ulterior ca s-ar multumi si cu 20.000 de lei.

"M. Gheorghe a transferat neautorizat date dintr-un memory stick in laptopul personal. Invinuitul spune ca a gasit memory stick-ul, care continea informatii despre procedura de fabricatie a Dacia Duster - in parcarea uzinei Dacia. Unul dintre fisiere a fost trimis la persoane din conducerea Dacia. Invinuitul a amenintat reprezentantii Dacia cu trimiterea acestor date catre companii concurente", a declarat procurorul sef al DIICOT Pitesti, Nicolae Blaga, pentru Gandul.

Cum informatiile de pe stick s-au dovedit reale, reprezentantii Dacia au depus plangerea la politie pe 19 ianuarie, mentionand ca au primit mai multe mesaje de la invinuit.

Acum, M. Gheorghe este invinuit si pentru ca si-a insusit un bun gasit si nu l-a predat autoritatilor in termen de 10 zile. Procurorii continua si in prezent cercetarile pentru a gasi persoana care a accesat sistemul informatic al Dacia si a copiat informatiile privind procesul de fabricatie a Dacia Duster.

Acesta nu este primul caz de acest fel, conducerea Automobile Dacia recunoscand ca au mai existat in istoria companiei astfel de cazuri de incercari de santaj.

In ceea ce priveste compania, Dacia a avut in 2010 cel mai bun an, caci productia record a readus profitul pe un trend ascendent, in timp ce vanzarile au trecut de 2,7 miliarde de euro, in 2010, scrie Ziarul Financiar.

Rulajul, in crestere cu aproape 30% fata de anul anterior, vine pe fondul majorarii productiei la un nivel record de peste 341.000 de unitati, apropiat de capacitatea maxima de 350.000 de masini a uzinei.

Aproape 90% din masinile produse la Mioveni au fost exportate catre principala piata a Dacia - Europa de Vest, in frunte cu Franta si Germania. Cele mai bune vanzari le-a avut SUV-ul Duster, a carui productie a depasit pragul de 80.000 de unitati in sapte luni.

Citeste si:
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Fostul ministru USR Claudiu Năsui a declarat marţi, 26 octombrie, la Antena 3, că formaţiunea îşi doreşte refacerea coaliţiei de guvernare cu PNL şi UDMR, pe bazele stabilite în 2020 şi...
Coacerea guvernelor în laboratoarele puterii: diferența de clasă între președintele american Eisenhower și politicienii de pe Dâmbovița
Coacerea guvernelor în laboratoarele puterii: diferența de clasă între președintele american Eisenhower și politicienii de pe Dâmbovița
Compoziția oricărui guvern, în orice stat de pe Planetă, se coace în așa-zisele laboratoare ale puterii, care funcționează în fiecare națiune democratică sau mai puțin democratică....
Sursa: Ziare.com