Renault pregateste un inlocuitor pentru Dacia Duster

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:42
6001 citiri
Renault pregateste un inlocuitor pentru Dacia Duster

Dacia Duster urmeaza sa lase locul unui model mai nou. Nu e singurul. Constructorul auto Renault are deja pregatita o alta gama Sandero, potrivit unui anunt facut de conducerea companiei.

"In 2013, la finele anului, am incheiat reinnoirea intregii game Logan cu ultimul Duster, care a fost lansat in septembrie-octombrie 2013. Astazi, avem o gama complet noua si lucram la gama viitoare pentru Sandero. De asemenea, cautam inlocuitor inclusiv pentru Duster", a declarat directorul de achizitii al Renault Group Romania RGR, Antoine Aoun, potrivit economica.net, care citeaza Agerpres.

Oficialul francez a tinut sa asigure ca Renault nu vrea sa plece din Romania, tara in care compania franceza "va continua cu putere". "Exportam in Romania, in India sau Brazilia. Avem o directie de achizitii cu o masa totala de doua miliarde de euro anual, cu foarte multa transparenta.

Reteaua de furnizori angajeaza 130.000-150.000 de persoane care lucreaza direct sau indirect pentru Dacia. Cifra de afaceri in 2012 a fost de 4 miliarde de euro, echivalentul Renault-Dacia de 3% din PIB.

Renault crede in aceasta tara, in continuare, deoarece, de la achizitia Dacia, avem investitii in valoare de un miliard de euro si nu am terminat. Vom continua cu putere, in forta, si este un mesaj important la adresa furnizorilor. Ii invitam sa vina in Romania pentru ca se pot face afaceri aici. Suntem optimisti pentru 2014 si pentru anii urmatori. Romania este o tara cu oameni priceputi, cu initiative din partea statului", a declarat Antoine Aoun la Forumul de afaceri Franta-Europa de Sud-Est.

Controversele privind posibila retragere a Renault din Romania au pornit dupa ce presedintele Basescu a declarat, in cadrul unui interviu, ca lipsa unei infrastructuri bune va duce la plecarea constructorului auto, iar productia de la uzina Dacia din Pitesti va fi inlocuita de activitatea fabricii din Maroc.

"Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente, s-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo, pui masina direct in vapor, este portul la cativa kilometri de fabrica, nu ca in Romania, unde Guvernul poate gandi sa dea prioritate la Bucuresti-Alexandria decat la Pitesti-Sibiu", a spus presedintele Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Basescu imediat de "prostie" si "inconstienta sinistra" pentru aceaste declaratii.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...