Dacia Logan, in topul defectelor la inspectiile expertilor din Germania

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 11:52
4019 citiri
Dacia Logan, in topul defectelor la inspectiile expertilor din Germania
Foto: evworld.com

Dacia Logan este "campioana" la defecte in categoria 2-3 ani vechime intr-un studiu TUV, realizat pe 7,25 milioane de masini.

In plus, modelul din Mioveni s-a clasat pe locul al doilea la numarul de defecte in cazul modelelor cu o vechime de 4-5 ani.

Organizatia germana TUV a prezentat rezultatele studiului de fiabilitate din 2011.

Dacia Logan cu o vechime de 2-3 ani ocupa prima pozitie la defecte remarcate la inspectia TUV, iar la categoria 4-5 ani vechime, modelul ocupa a doua pozitie, dupa Renault Espace.

De partea cealalta a clasamentelor, Porsche 911 a fost cel mai fiabil model la categoriile 6-7 ani vechime, 8-9 ani vechime si 10-11 ani vechime. Intre timp, Toyota Prius a fost pe locul intai la fiabilitate in cadrul clasei 2-3 ani vechime si primul hibrid inclus in clasamentul de fiabilitate al TUV, a doua generatie a modelului fiind responsabila pentru rezultatul bun la fiabilitate.

Pentru acest studiu, cei de la TUV au analizat 7.253.709 inspectii generale, derulate din vara lui 2010 pana in vara anului 2011.

Cei de la TUV noteaza defectele care duc la picarea inspectiei si studiul vizeaza procentul de defecte majore gasite de atelierele de inspectie tehnica.

In ciuda rezultatelor bune obtinute de Toyota si de Porsche, studiul a avut o concluzie negativa: rata vehiculelor cu probleme grave a crescut la 19.5% din modelele testate, cu 1.9 mai mult fata de anul trecut.

O explicatie posibila ar putea fi inasprirea criteriilor de testare TUV, in timp ce situatia financiara a europenilor ar putea fi o alta motivatie.

Citeste mai multe despre Dacia Logan, in topul defectelor la inspectiile TUV din Germania pe Automarket.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Dacia Logan teste Germania, #Dacia Logan, #Logan Germania, #test TUV Dacia Logan , #Logan