Duster, Logan si Sandero, printre cele mai bine vandute masini in Rusia, in aprilie

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 08:55
2158 citiri
Duster, Logan si Sandero, printre cele mai bine vandute masini in Rusia, in aprilie

Modelele Duster, Logan si Sandero s-au situat, in aprilie, in topul celor mai bine vandute 25 de masini in Rusia, conform datelor publicate marti de Association of European Businesses (AEB).

Luna trecuta, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 13.077 unitati), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 7.606 unitati, a fost modelul Duster, in timp ce locurile 11 si 12 au fost ocupate de modelele Logan si Sandero, cu 3.796 vehicule fiecare. Duster, Logan si Sandero sunt fabricate de Renault.

Vanzarile de masini si vehicule comerciale usoare au scazut in aprilie cu 8% pe piata rusa, la 226.526 unitati, a anuntat Association of European Businesses, care estimeaza ca in acest an inmatricularile auto ar putea inregistra un declin de 2%.

"Este evident ca recentele cresteri ale preturilor, fortate de deprecierea rublei, au afectat cererea din partea consumatorilor. In perspectiva declinului economiei, este putin probabil ca situatia sa se schimbe", a declarat presedintele Association of European Businesses, Joerg Schreiber.

In perioada ianuarie-aprilie 2013, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 45.570 unitati), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 28.153 unitati, a fost modelul Duster, in timp ce locurile 11 si 12 au fost ocupate de modelele Logan si Sandero, cu 14.342 vehicule si, respectiv, 13.777 unitati.

Producatori auto importanti, cum ar fi General Motors, Ford, Renault si Fiat, au investit semnificativ in Rusia, sperand intr-un avans semnificativ pe aceasta piata.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianta Renault-Nissan va prelua controlul producatorului auto rus AvtoVAZ in 2014.

Impreuna, Renault, Nissan si AvtoVAZ controleaza 30% din piata auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piata de 40%, in anul 2016.

Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: AGERPRES
Comentarii