Loganul urca Automobile Dacia pe locul doi al celor mai mari companii

Marti, 24 Iunie 2008, ora 09:20
2008 citiri
Loganul urca Automobile Dacia pe locul doi al celor mai mari companii

Sutele de mii de Loganuri vandute anul trecut au urcat Automobile Dacia, detinuta de grupul francez Renault, pe pozitia a doua a celor mai mari companii din Romania, dupa cifra de afaceri din 2007, compania fiind depasita numai de gigantul Petrom.

Anul trecut Dacia a vandut peste 230.000 de Loganuri, in crestere cu 17,4% fata de 2006, cifra de afaceri a companiei urcand cu circa 600 de milioane de euro, de la 1,55 miliarde de euro in 2006 la 2,15 miliarde de euro anul trecut, luand astfel locul combinatului siderurgic Arcelor-Mittal Galati la o diferenta de numai cinci milioane de euro, anunta Gandul.

Cea mai mare companie din Romania este in continuare Petrom si este singura companie dintre primele zece a carei cifra de afaceri a scazut anul trecut fata de 2006. Dintre cele zece companii numai Rompetrol Rafinare a incheiat anul trecut cu pierderi, cel mai mare profit net obtinut in Romania de o companie fiind cel de peste 530 de milioane de euro incasat de Petrom.

Clasamentul este dominat de companiile din industria petroliera, incluzand si distributia, patru la numar, urmate de marile lanturi de hipermarketuri, Rewe (care detine Billa, Selgros, XXL si Penny Market) si Metro (Metro si Real), fiind la egalitate, ca prezenta, cu industria, respectiv Dacia si Mittal.

Anul viitor clasamentul primelor zece mari companii din Romania ar putea fi ocupat in intregime de straini, singura firma cu capital romanesc din top, Electrica, pe pozitia a cincea, vanzand anul acesta Electrica Muntenia Sud catre gigantul francez Enel pentru 820 de milioane de euro. Electrica Muntenia a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 520 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#logan, #Automobile Dacia, #profitabil, #Petrom, #pierderi , #Logan