Presa franceza, despre lectia data de Dacia pe piata auto

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 10:15
7500 citiri
Presa franceza, despre lectia data de Dacia pe piata auto
Foto: Dacia

Jurnalistii francezi considera ca Dacia a reusit sa dea o adevarata lectie pe piata auto si sa stabileasca un trend.

Dacia a fost printre primele branduri care au comercializat masini low cost, iar la un deceniu distanta rezultatele sunt excelente, noteaza publicatia franceza Boursorama.

Rezultatele Dacia sunt privite ca o adevarata lectie, in conditiile in care in 2004, cand seful Renault, Louis Schwitzer, anunta noile modificari toata lumea era sceptica.

Dacia lanseaza un model nou: cum arata masina de 5.000 de euro (Foto)

"Majoritatea observatorilor erau sceptici in 2004. Cu toate acestea, la scurt timp dupa lansarea in Romania, atentia pe care acest sedan (Dacia Logan - n.red.) a suscitat-o marelui public a impins repede Renault sa il comercializeze in intreaga Europa. La zece ani distanta, vedem ca aceasta strategie incepe sa-si merite banii, iar filiala romaneasca a Renault-Nissan permite grupului sa tina capul deasupra apei in aceste timpuri dificile", scrie publicatia franceza.

Jurnalistii mai remarca faptul ca Dacia ofera masini de familie la preturi mai mici decat cel mai ieftin model Renault Twingo, iar vanzarile sunt la inaltime.

Dacia a uimit in prima zi la Salonul Auto de la Geneva - ce scrie presa britanica

In plus, chiar daca are un pret redus, Dacia nu face rabat de la calitate, remarca publicatia din Hexagon.

"Trebuie mentionat ca Dacia si Skoda au facut mari progrese in ultimii ani din punct de vedere calitativ, avand echipamente demne de vehicule premium si o fiabilitate chiar mai buna decat a concurentei", a mai notat ziarul francez.

Pericol pentru Dacia: Volkswagen pregateste un model foarte ieftin

In incheiere, francezii considera ca Dacia ar putea reprezenta masina viitorului: "Deja propriu, autonom si conectat, masina viitorului ar putea fi, de asemenea, low cost!"

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Dacia presa franceza, #vanzari Dacia, #Dacia laudata presa franceza , #Logan