Comparatie intre Dacia Dokker si Volkswagen Caddy - Cine a iesit castigator

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 13:51
17970 citiri
Comparatie intre Dacia Dokker si Volkswagen Caddy - Cine a iesit castigator
Foto: autobild.de

Jurnalistii germani au facut o comparatie intre Dacia Dokker si Volkswagen Caddy, ambele masini fiind din aceeasi clasa.

Publicatia Auto Bild a luat in calcul prima data spatiul, care este vital pentru un automobil de familie.

Astfel, din acest punct de vedere, ambele modele sunt la egalitate, fiind la fel de incapatoare.

Insa diferenta se simte abia dupa ce pasagerii se asaza pe scaune, scrie Auto Bild, avand in vedere ca in Dokker ei au toate sansele sa se simta ca "niste bieti caini", mai ales ca senzatia de confort lipseste chiar si in cazul versiunii premium a Dacia.

Comparativ, VW ofera un interior mai atractiv si mai confortabil, noteaza jurnalistii germani.

In plus, la Dokker nu s-a insistat pe finisare si detalii, avand in vedere ca exista unele margini taioase, care pot rani copiii. De asemenea, este destul de dificil sa parchezi o astfel de masina, din cauza oglinzilor si a geamurilor prea mici. La acest capitol, VW Caddy iese in avantaj.

O alta problema a masinii producatorului roman este scaunul soferului, care este asemanat cu "locul unui vizitiu", fiind mult prea inalt.

Insa motorizarea Dokker are un mare plus: este mult mai economica. Astfel, automobilul Dacia are sub capota un motor diesel agresiv ce dezvolta 90 de cai-putere, insa consumul este mai redus ca la rivala sa, de doar 5,5 litri/100 km, spre deosebire de 5,9 litri la suta de kilometri, in cazul VW Caddy.

In plus, Dokker este mai usor de condus, avand in vedere ca este mai fiabil si mai sportiv, in timp ce marca germana s-a axat mai mult pe confortul pasagerilor, nu pe cel al soferilor.

Concluzionand, jurnalistii de la Auto Bild sustin ca Dokker este o afacere mai buna decat Caddy, avand in vedere ca pentru pretul variantei testate, de 14.490 de euro, ai mai multe avantaje decat in cazul masinii VW, care costa 23.318 euro.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#Dacia Dokker comparatie Volkswagen Caddy, #Dokker comparatie VW Caddy, #Dacia Dokker presa Germania, #Dacia Dokker Germania , #modele