Dacia a livrat primele masini Duster Pick-Up catre OMV Petrom (Foto)

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 19:38
6084 citiri
Dacia a livrat primele masini Duster Pick-Up catre OMV Petrom (Foto)
Foto: Dacia

Dacia a livrat catre OMV Petrom, marti, primele masini Duster Pick-Up destinate exclusiv companiei petroliere.

Automobilele au fost realizate de catre echipele centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie, in colaborare cu partenerul sau in carosari, Romturingia, pentru a raspunde cerintelor clientului OMV Petrom, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Marti au fost livrate primele 10 masini, iar pana la finalul anului viitor numarul lor ar trebui sa depaseasca 500.

Automobilele se bazeaza pe modelul 4x4 de serie si sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP, fiind modificate pentru a raspunde nevoilor specifice industriei de petrol si gaze.

"Masinile ofera o cabina simpla, cu doua locuri si o luneta de dimensiuni medii, protejata de un grilaj. Cabina este ranforsata exterior. Bena are o lungime de 1,7 metri si poate transporta o incarcatura de pana la 450 de kilograme.

Proiectul de conversie al autovehiculului Duster in versiune Pick-Up a demarat la finele anului 2012 si a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmata de obtinerea omologarii din partea Grupului Renault, a omologarii RAR de catre Romturingia cu sprijinul Grupului Renault si in final, a pregatirii pentru fabricatie", se mai arata in comunicat.

Foto: Dacia

Nicolas Maure, director general Grup Renault Romania, a precizat ca este convins ca Duster Pick-Up "se va dovedi solutia potrivita la toate solicitarile clientului".

"Vehiculele utilitare de teren sunt esentiale pentru activitatea noastra. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesita monitorizare si mentenanta. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile nationale si de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care sa putem transporta si echipamente.

Sunt multumit ca vom putea folosi vehicule romanesti si pentru aceste sarcini, in conditiile in care vom putea reduce si costurile in acelasi timp", a mentionat, la randul sau, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de activitatile de explorare si productie.

Pe de alta parte, Stelian Ion, director general SC Romturingia SRL, a sustinut ca acest proiect a fost o provocare si ca este mandru de rezultatul obtinut.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Dacia Duster Pick up, #Dacia masini Petrom, #Dacia masini OMV Petrom , #modele