Dacia Hamster, prima masina hibrid romaneasca

Luni, 21 Martie 2011, ora 11:29

   

Dacia Hamster, prima masina hibrid romaneasca
Primul hibrid experimental din Romania va fi prezentat la sfarsitul acestei luni la Monte Carlo, in cadrul unei competitii de automobile ce folosesc energii alternative.

Dacia Hamster Hybrid-Electricway este un studiu independent al "Centrului de Cercetare Universitara Ingineria Automobilului", din cadrul Universitatii din Pitesti. Proiectul este derulat in cadrul programului EcoLOGIC si are ca obiectiv realizarea unui automobil cu emisii CO2 de doar 99 g/km.

Automobilul foloseste platforma tehnica a Daciei Sandero, cu un sistem de propulsie EcoMatic Hybrid System. Hamster este un sistem hibrid diesel-electric, de tipul plug-in, motorul termic fiind plasat sub capota din fata, iar sistemul electric in partea din spate.

Citeste mai mult despre Dacia prezinta primul automobil hibrid la Monte Carlo pe GreenReport.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
$
cat o sa coste ? sub 10000 euro este bestial !
Utilizator sters
e mult mai ieftin !
Uitariva pe google la Xhamster.romanian si vedeti tot ! E fantastic !
Vedetisi ce fac soferii....
Utilizator sters
Variantele decapotabile sint fantastice
Dati pe Google " xhamster.romanian ".
Ce face tehnologia astazi ! Imagini complete , stereo.Date de la nr de cilidr, sasiu, interior, luata din fatza, spate, sus, jos, in unghi .
florescumihairo
rank 4
asa masina......asa hibrid
as mai fii inteles si eu daca-i puneau si un cal putere.......asa mai mergea.........da sa-i pui tu motor diesel si sa.l mariti cu electric...........in fata motor, in spate motor.......cred ca se vand cu tot cu remorca........da oare baterii de care or aveá?? .....ori fii din cele AA sau AAA......??
or avea si telecomanda la masina asta?

intrebari greu de raspuns.......
util
rank 2
O sa funcioneze?
Probabil o sa mearga cativa km...marci cu traditie au investit multi bani in proiecte hibride,nu ne asteptam de la dacia la nimic,decat un esec.Sa-si revizuiasca prima data sistemul de securitate dupa aceea sa faca hibride.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor