Dacia Lodgy: Ce noutati aduce si la ce pret (Galerie foto)

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 13:06
8180 citiri
Dacia Lodgy: Ce noutati aduce si la ce pret (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Dacia Lodgy fost lansata, miercuri, concomitent in cinci mari orase din Romania, preturile de la care modelul va fi disponibil incepand cu 9.500 de euro.

Noul monovolum al producatorului autohton de automobile a fost prezentat in cadrul unui eveniment interactiv, derulat cu ajutorul unei transmisiuni video in direct, in Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj si Timisoara.

Potrivit producatorilor, Dacia Lodgy este o masina de familie, spatioasa si fiabila, cu care spera sa se impuna pe piata locala.

"Lodgy, desi e produsa in Maroc, este si romaneasca, deoarece are genele Dacia.

Lodgy este noul membru al familiei, care raspunde asteptarile voastre. Fiabila si robusta, ea raspunde din punct de vedere al spatiului si al pretului asteptarilor clientilor", a declarat directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive.

El a tinut sa sublinieze ca o parte din partea tehnica a masinii este facuta de inginerii din Romania, iar cei 31 de furnizori din tara noastra trimit piese catre Maroc, acolo unde are loc asamblarea.

"Lodgy face parte din familia Dacia si pentru ca e si o masina romaneasca sunt convins ca va avea succes pe piata locala", a afirmat Jerome Olive.

Potrivit Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia, pana in prezent s-au facut deja 200 de comenzi in Romania pentru modelul Lodgy, ceea ce reprezinta un vot de incredere pentru firma producatoare.

"Sunt bucuros ca ma aflu aici. A lansa o masina Dacia, aici, in Romania este un moment foarte important. In urma cu aproape 8 ani, mai exact pe 2 aprilie 2004, se prezenta Logan. S-a ajuns ca, in prezent, familia Dacia sa contina 7 modele, dintre care cel mai recent este Lodgy, pe care am ocazia sa vi-l prezint astazi (miercuri - n.r.).

Dacia este o marca europeana, ce a cunoscut mult succes, inclusiv in pietele vestice, care sunt foarte exigente. Iar acum este randul modelului Lodgy sa intre in atentia voastra. Masina se va adresa unui nou segment de clienti, si anume familiilor. Pentru a raspunde asteptarile clientilor, automobilul are toate atuurile marcii Dacia: robustete, fiabilitate si un pret imbatabil, incepand cu 9.500 de euro", a mai spus Dubruel.

El a descris Lodgy ca fiind o intrare in epoca design-ului atragator si modern, mai ales gratie dotarilor cu echipamente noi.

Una din noutatile aduse de acest model este sistemul de navigatie si multimedia, Media Nav, care poate fi instalat pentru suma suplimentara de 300 de euro. Sistemul include radio, UBS, Bluetooth si sistem de navigatie cu touchscreen de 7 inch.

"Multe calitati ale acestui model au fost recunoscute atat de presa cat si de clienti. Pana acum am avut 8.000 de comenzi la nivel mondial. Ambitiile noastre sunt mari si cred ca acest nou model va reprezenta un nou succes", a continuat directorul comercial al Dacia.

Ce sperante au producatorii de la Dacia Lodgy

Reprezentantii Dacia au insistat sa prezine Lodgy si ca o masina romaneasca, chiar daca aceasta este asamblata in uzina de la Tanger, in Maroc, linistand astfel angajatii uzinelor din tara noastra, care se temeau ca intreaga producatiei a gamei se va muta in strainatate.

"Fabricarea Dacia Lodgy a inceput in 2004, cu inginerii existenti, lor adaugandu-se ulterior si altii, iar capacitatea centrului din Maroc creste de la un an la altul. Se doreste ca acest centru de inginerie sa se ocupe strict de gama entry", a precizat directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive.

Pana acum, in Franta s-au plasat 2.000 de comenzi pentru Lodgy, iar, in total, in lume au fost facute 8.000 de comenzi, ceea ce inseamna ca debutul masinii este unul foarte bun, iar producatorii spera sa aiba acelasi succes si pe piata din Romania.

"Acest model este o oportunitate de activitate pentru ingineria noastra, pentru ca, dupa cum stiti, o parte din studiile si din conceptia automobilului s-a realizat in Romania. Este o oportunitate si din punct de vedere industrial, pentru ca uzina de mecanica fabrica una din motorizarile care echipeaza Dacia Lodgy, iar uzina de vehicule, prin atelierele sale, trimit piese pentru caroserie si presaj catre uzina din Maroc", a mentionat Jerome Olive.

El a mai spus ca cei 31 de furnizori romani aprovizioneaza cu piese uzina din Tanger, insistand asupra faptului ca Dacia Lodgy reprezinta o oportunitate pentru grupul Renault in Romania, dar si pentru economia tarii noastre.

"Dacia devine, in adevaratul sens al cuvantului, o marca internationala, iar faptul ca este produsa in Maroc, nu inseamna ca nu este o masina romaneasca. Dupa cum stiti, Audi TT este un model care se fabrica in prezent in Ungaria, iar acest fapt nu ne face sa spunem ca nu mai este un model german, pentru ca are ADN german, iar acelasi lucru il putem spune si despre Dacia Lodgy", a adaugat Thomas Dubruel.

Reprezentantii Dacia nu au dorit sa dea cifre legate de ce vanzari va avea modelul Lodgy, insa au declarat ca se axeaza cel mai mult pe piata vestica, pentru ca acolo se vand foarte bine monovolumele.

"Oricum, in Romania, vrem sa devenim lider de segment cu Dacia Lodgy si sa dezvoltam segmentul. Un exemplu in acest sens este Duster, cu care am reusit sa facem aceste lucruri", a reiterat Dubruel.

Desi nu au dorit sa dezvaluie informatii despre proiectele viitoare, reprezentantii Dacia au facut un apel la continuarea programului Rabla.

"Din punct de vedere al dezvoltarii durabile, trebuie sa ne adresam unui numar cat mai mare de oameni, iar, deocamdata, in Romania, cu sprijinul Guvernului, raspunsul ar fi sa ajutam la innoirea parcului auto, iar acest lucru se va face cu ajutorul programului Rabla. La fiecare 5.000 de masini, 45% din ele au mai mult de 10 ani. De aceea, programul Rabla trebuie sa fie activ, operational, pentru ca, prin el, Dacia si Renault sa ofere cel mai bun raspuns pentru dorintele romanilor", a explicat Jerome Olive.

De ce merita sa cumperi Dacia Lodgy

Lodgy vine cu doua motorizari pe benzina, de 1.6 l si 85 CP si 1,2 l TCe si 115 CP, precum si motorizare de 1.5 dCi, ce au semnatura Dacia Eco.

Potrivit producatorului, Lodgy are un consum de benzina de 5,8 l/100 km (la varianta de 1.2 l si 115 CP) si de 7,1 l/100 km (pentru 1.6 l si 85 CP). Pentru motorul pe motorina, consumul se incadreaza intre 4,2 - 4,4 l/100 km.

Preturile sunt mai scazute decat ale concurentilor directi, conform producatorului. Astfel, pentru versiunea de baza cu cinci usi si motorizare de 1.6 l si 85 CP, pretul este de 9.500 de euro.

De asemenea, in cazul versiunii 1.5 dCI si 110 CP, ce are sapte locuri, pretul este de 14.700 de euro.

Incepand de joi, Lodgy va fi disponibila in reteaua Dacia, iar in weekend vor fi organizate porti deschise, la care pot participa toti cei interesati de achizitionarea noului model de la Dacia.

#lansare Dacia Lodgy Romania, #lansare Dacia Lodgy, #noutati Dacia Lodgy, #consum Dacia Lodgy , #modele