Cum arată cele 4 modele ale gamei Dacia cu noul nivel de echipare Extreme. Prețurile la care pot fi deja comandate

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 14:21
5710 citiri
Cum arată cele 4 modele ale gamei Dacia cu noul nivel de echipare Extreme. Prețurile la care pot fi deja comandate
Patru modele ale gamei Dacia pot fi deja comandate în noul nivel de echipare Extreme FOTO dacia.ro

Patru modele ale gamei Dacia pot fi comandate începând de miercuri, 1 martie, cu noul nivel de echipare Extreme, care include mai multe elemente ornamentale.

Este vorba despre Duster, Jogger, Sandero Stepway și Spring.

Versiunea Extreme, care implică în principal elemente de design specifice, are un aspect atrăgător caracterizat prin noile culori Cedar Green (pe modelele Stepway, Jogger și Duster) și Slate Blue (pe Spring), antenă radio de tip „coadă de rechin” vopsită în culoarea Glossy Black (pe Stepway, Jogger și Duster), numele modelului este înscris cu litere de culoare Copper Brown pe barele de pavilion (pe Stepway, Jogger și Duster), conform oficialilor Dacia.

În cazul modelului Spring, ornamentele de pe barele de pavilion sunt de asemenea de culoare Copper Brown. Aceeași culoare, Copper Brown, se regăsește pe carcasele oglinzilor retrovizoare, pe ornamentele din centrul roților și pe sigla Dacia de pe hayonul tuturor celor patru modele.

Modelele Spring, Stepway și Jogger dispun de un stripping specific pe ușile din față, care amintește de elementul distinctiv similar al modelului Duster.

Echiparea Extreme include și protecții laterale cu motiv specific (pe modelele Spring, Stepway și Jogger), jante din aliaj de culoare Glossy Black (17’’ pe Duster și 16’’ pe Stepway și Jogger), protecții ale aripilor din plastic și ornament cu motiv specific pe montantul central (pe Duster) și ornament din plastic la nivelul aripilor față cu elemente de culoare Copper Brown (pe Duster).

Material nou folosit la interior

În interior, noul nivel de echipare pune la dispoziția clienților un nou material textil de culoare gri, intitulat MicroCloud, își face apariția pe gama Extreme (pe modelele Stepway, Jogger și Duster). Acest material, utilizat pe panourile ușilor și pe scaune este disponibil totodată și pe planșa de bord a modelelor Stepway și Jogger. Materialul MicroCloud a fost special dezvoltat pentru utilizarea în interiorul automobilelor, fiind rezistent la uzură și ușor de curățat. Aspectul său este apropiat de cel al catifelei iar materialul este moale și plăcut la atingere.

„După lansarea noii identități de marcă pe toate modelele noastre, a venit rândul lansării simultane a unui nou nivel de echipare pe mai multe modele ale gamei Dacia. Denumit Extreme, acesta materializează orientarea Outdoor a mărcii și aduce și mai multă consistență și valoare promisiunii noastre de marcă. Spring, Sandero Stepway, Duster și Jogger vor dispune de versiunea Extreme, caracterizată printr-un design unic și prin elemente care scot în evidență echipamentele utile pentru activitățile în aer liber”, a declarat Lionel Jaillet, director de performanță produs Dacia.

Noul motor ELECTRIC 65

Odată cu lansarea versiunii Extreme a modelului Spring, Dacia a inaugurat noul motor ELECTRIC 65 (65 CP / 48 kW). Disponibilă doar pe nivelul de echipare Spring Extreme, această nouă motorizare, asociată cu un nou reductor specific (cu rol de demultiplicare a cuplului transmis roților), permite accelerații și reprize mai energice pe o plajă de utilizare extinsă, oferind mai multă plăcere la volan.

Cu noul motor ELECTRIC 65, Spring Extreme dispune de o autonomie de 220 km în ciclul WLTP Mixt (și de 305 km în ciclul WLTP City). Motorul ELECTRIC 45 (45 CP / 33 kW) rămâne disponibil pe nivelul de echipare Essential.

Rularea pe drumuri noroioase, înzăpezite sau alunecoase se poate dovedi deosebit de dificilă pentru un vehicul cu două roți motrice.

Sistemul „Extended Grip” este soluția ingenioasă oferită de Dacia pentru cei care doresc să pornească fără griji și pe drumuri neamenajate. Disponibil în serie pe versiunea Extreme (pe modelele Stepway și Jogger), sistemul „Extended Grip” (care poate fi activat printr-un buton aflat pe consola centrală), permite o aderență suplimentară pe suprafețele dificile, prin adaptarea setărilor sistemului de control electronic al stabilității (ESP).

Pachetul Weekend

Primul element din gama de accesorii denumită generic „InNature” este pachetul Weekend. Disponibil pe toate versiunile Jogger, pachetul Weekend permite, în doar câteva minute, transformarea habitaclului într-un spațiu pentru dormit. Este un accesoriu care poate fi montat și demontat cu ușurință pe toate vehiculele Jogger produse de la lansare. În cazul configurației cu șapte locuri, scaunele de pe rândul al treilea trebuie extrase înainte de montarea pachetului. Acesta este simplu și ușor de instalat.

Pachetul, care cântărește mai puțin de 50 kg cu tot cu saltele, este alcătuit din trei elemente – un pat pentru două persoane care se poate monta în mai puțin de două minute, un suport plat și o ladă care servește drept spațiu de depozitare.

Atunci când tableta de deasupra spațiului pentru bagaje este instalată în poziție, pachetul nu este vizibil iar Jogger arată ca un model obișnuit cu cinci locuri. Modul ingenios de deschidere și închidere al lăzii din lemn permite un acces ușor la spațiul de încărcare disponibil (cu un volum de 220 litri) indiferent dacă patul este desfăcut sau pliat. Atunci când este instalat, capacul lăzii, pe care este imprimată sigla Dacia, poate fi folosit ca un raft.

Sistemul asigură un spațiu de dormit confortabil, dispunând de saltele cu lungimea de 190 cm și cu o lățime de 130 cm la nivelul ușilor din spate. Spațiul disponibil în poziția culcat este de minim 60 cm de la nivelul capului până la plafon. Pachetul Weekend poate fi completat cu jaluzele pentru toate geamurile, asigurând intimitate și control asupra luminii, un cort exterior care se poate atașa într-un mod ingenios la mașină atunci când hayonul este deschis, oferind un spațiu de campare mai generos, scrie economica.net.

Prețurile la care pot fi cumpărate

Comenzile noii versiuni Extreme a modelelor Dacia au fost deschide pe 1 martie 2023. Conform site-ului Dacia, modelul Spring Extreme are un preț de catalog de 22.450 de euro, Sandero Stepway Extreme costă minimum 16.900 de euro, iar Duster Extreme costă 24.000 de euro.

În cazul variantei cu cinci locuri a modelului Jogger, prețul variantei Extreme începe de la 19.850 de euro (TCe 110) și urcă până la 24.650 de euro (Hybrid 140). Veriunea Extreme cu șapte locuri costă minimum 20.750 de euro (TCe 1010), iar versiunea Extreme+ cu șapte locuri are un preț de bază de 21.450 de euro (TCe 110).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Dacia, #modele Dacia, #comenzi, #preturi, #echipare, #extreme , #stiri auto