10% din piesele Dacia si Renault din Romania sunt contrafacute

Marti, 16 Februarie 2010, ora 10:07
2822 citiri
10% din piesele Dacia si Renault din Romania sunt contrafacute

Aproximativ 10% din piesele Dacia si Renault de pe piata din Romania au fost depistate ca fiind contrafacute, in urma controalelor efectuate anul trecut, a declarat directorul de calitate si servicii al Dacia-Renault, Jean Francois Martin.

El a mentionat ca nu poate face o estimare cu privire la piesele auto contrafacute existente deja pe piata, datele referindu-se doar la capturile facute.

"Pe piata din Romania, cele mai multe piese auto de schimb contrafacute sunt la elementele de caroserie, la sistemele de franare si de directie", a spus Martin.

El a adaugat ca fenomenul contrafacerii pieselor auto reprezinta un pericol pentru siguranta soferilor si pietonilor, din cauza ca piesele contrafacute se comporta diferit fata de cele originale.

Astfel, reprezentantii Dacia-Renault sustin ca, in cazul placutelor de frana contrafacute, la o viteza de 130 km/ora, distanta de franare este cu 30 metri mai mare decat cea a unui vehicul echipat cu placute de frana de origine. Cat priveste filtrele de ulei contrafacute pentru modelul Logan, acestea au o capacitate de retentie a particulelor de patru ori mai mica fata de cea a filtrelor originale, ducand la scurtarea perioadei de viata a motorului.

Tarile din care au fost identificate cele mai multe piese auto contrafacute au fost China, Turcia si tarile din fara Uniunii Europene.

Produsele contrafacute sau piratate reprezinta 2% din intregul comert international, reprezentand o cifra de afaceri de 250 miliarde dolari in 2009, potrivit unui studiu realizat de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#piese auto contrafacute, #piese auto Dacia, #piese auto Renault , #Renault