Ziare.com

Dacia intrerupe productia, luni si marti - angajatii, in somaj tehnic

Luni, 25 Iunie 2012, ora 07:26

   

Dacia intrerupe productia, luni si marti - angajatii, in somaj tehnic
Uzina Dacia de la Mioveni isi va intrerupe activitatea de productie pentru doua zile, luni si marti, pe fondul dificultatilor de aprovizionare determinate de greva furnizorilor de subansamble din Franta.

Conducerea uzinei a anuntat ca cea mai mare parte a angajatilor va ramane acasa in primele doua zile ale saptamanii, informeaza Mediafax.

Este pentru a doua oara in cursul acestei luni cand la uzina pitesteana este oprita productia.

Precedenta oprire a productiei a avut loc pe 18 si 19 iunie, cand angajatii au fost lasati acasa din cauza scaderii comenzilor si a acumularii de stocuri, atat pe platforma Mioveni, cat si in reteaua comerciala.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"8.000 de salariati de la Uzina Dacia nu vor lucra luni si marti, 25 si 26 iunie, oprirea este provocata de dificultatile de aprovizionare, in urma unei greve care a avut loc la un furnizor de subansamble din Franta, acolo s-a incetat greva, dar asta nu inseamna vanzarile masinilor de la Dacia sunt foarte bune, nu vom fabrica in aceste zile masini pe roti.

Conform conractului colectiv de munca, zilele de stagnare care nu sunt din vina salariatului se platesc cu 85%, salariile care vor fi primite luna viitoare urmand a fi cu cateva sute de lei mai mici", a declarat vicepresdintele Sindicatului Automobile Dacia, Ilie Iordache.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1246 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor