Dacia, locul 3 in topul celor mai fiabile masini din Franta

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 16:35
3927 citiri
Dacia, locul 3 in topul celor mai fiabile masini din Franta

Automobilele Dacia, marca low-cost a grupului Renault, au urcat pentru prima data pe locul al treilea in clasamentul celor mai fiabile masini in randul automobilistilor francezi, potrivit anchetei anuale a publicatiei UFC-Que Choisir, publicata in editia de ianuarie, potrivit AFP.

Pe primele doua locuri se plaseaza in continuare doua marci japoneze din cadrul grupului Toyota: Daihatsu, cu un indice de fiabilitate de 96,02%, si Lexus, cu 94,13%.

Dacia se plaseaza pe pozitia urmatoare, obtinand un scor de 92,61%.

Modelul break Dacia Logan MCV, cu cinci sau sapte locuri, este cel mai popular al constructorului auto roman in Franta si se situeaza pe locul al doilea in clasamentul automobilelor familiale, dupa Honda Accord.

In plus, Dacia se plaseaza pe locul intai in clasamentul masinilor ce necesita cele mai mici costuri de intretinere. Astfel, cheltuielile anuale pentru intretinere si reparatii sunt estimate la 130 euro in cazul automobilelor Dacia, comparativ cu 229 euro in cazul Mazda si 230 euro pentru Ford, potrivit anchetei UFC-Que Choisir.

Potrivit ultimelor statistici, inmatricularile de autoturisme si vehicule comerciale usoare noi Dacia in Franta au crescut in primele 11 luni din 2009 cu 44,5% fata de acelasi interval din 2008, pana la 56.620 unitati, in conditiile unui avans de peste 100% in noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#ancheta UFC Que Choisir, #Dacia top masini fiabile Franta , #Renault