Dacia, pariul castigator facut de Renault

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 13:37
2684 citiri
Dacia, pariul castigator facut de Renault
Foto: Arhiva

Renault a pariat pe Dacia si se pare ca a si castigat, desi sansele care i s-au acordat marcii romanesti erau foarte mici.

Putini au crezut in sansa unei marci low cost, insa Dacia incheie anul cu aproape 27.000 de unitati vandute, dintre care peste 1% au fost vandute pe piata italiana, "fapt care confirma succesul acestui autoturism si in Italia", scriu jurnalistii de la La Repubblica.

In plus, au inceput sa se organizeze cluburi si evenimente dedicate iubitorilor de Dacia. Totul a inceput in 2004 cand au lansat modelul Logan, dedicat mai mult pietei locale, dupa care s-au pregatit sa se lanseze pe pietele mature, iar rezultatul se vede astazi la modelul SUV - Duster.

Datorita succesului pe care l-a inregistrat pe pietele din afara, Renault are de gand sa mai deschida doua fabrici noi in Maroc, pentru ca cei de la Pitesti nu mai fac fata cererilor.

Jurnalistii italieni scriu ca Duster-ul se plaseaza pe locul doi in topul preferintelor italienilor cand e vorba de SUV-uri, dupa Nissan Qashqai.

"Si versiunile deja cunoscute, pe benzina si diesel 105 CP 1600 1500 90 sau 110 CP cu tractiune fata sau completa, producatorii au adaugat acum si varianta dublu de combustibil GPL, care le ofera clientilor posibilitatea sa aleaga cel mai bun echilibru intre necesitatile de utilizare si de consum", mai scriu acestia.

Dusterul este varianta perfecta calitate/pret, pe care alte autoturisme inca nu au atins-o.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Renault producator Dacia, #vanzari Dacia Duster , #Renault