Ziare.com

Dacia: Renault nu a diminuat importanta Uzinei de la Mioveni

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 21:56

   

Dacia: Renault nu a diminuat importanta Uzinei de la Mioveni
Oficialii producatorului auto Dacia considera ca Renault nu a diminuat importanta Uzinei Mecanice de la Mioveni cand a decis sa produca in Franta noul motor diesel de 1,6 litri dCI si nu in Romania.

Initial, Renault luase in calcul uzinele de la Pitesti si Valladolid.

"Nu cred ca toata lumea se astepta ca Renault sa construiasca la Pitesti acest motor, cred ca este un pic supralicitat sa se spuna acest lucru. Renault a avut mai multe solutii pentru a realiza acest motor si a ales Cleon (Franta).

Uzina Mecanica Dacia avea echiparea necesara. Sa nu uitam ca aici producem motoarele pe benzina care echipeaza intreaga gama Logan si Sandero, de 1,4 litri si 75 cai putere si 1,6 litri si 90 cai putere. Tot aici se fabrica si motorul diesel de 1,9 litri care echipeza modelul Renault Kangoo, intreaga productie fiind exportata", a declarat seful serviciului mass-media la Dacia, Silviu Sepciu.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Renault a decis, anul trecut, sa se produca la Mioveni noul model de cutie de viteze cu sase rapoarte, productia fiind destinata suta la suta exportului.

"Exista diverse componente care se fabrica la Uzina Mecanica, astfel ca aceasta are incarcatura necesara si suficienta. La noi exista o activitate extrem de complexa, investitiile Renault, care sunt in prezent de 1,4 miliarde de euro, vor continua si in niciun caz nu trebuie inteles ca prin decizia luata astazi de Renault s-ar diminua importanta Uzinei Mecanice Dacia", a adaugat Sepciu.

Constructorul auto francez Renault va produce viitorul motor Diesel 1.6 dCi la uzina din Cleon (estul Frantei), incepand din 2011, dupa ce initial luase in calcul Romania si Spania pentru productia acestuia, potrivit AFP.

Initial, grupul a vrut sa produca motorul la Pitesti sau la Valladolid (Spania), insa a ales fabrica de la Cleon pentru ca aceasta masura este mai rentabila, deoarece fabrica are deja echipamentele necesare.

Renault SA, cu sediul social in Franta, detine pachetul majoritar de actiuni al S.C. Automobile Dacia S.A. (99,43%) si este detinatoarea a multiple filiale, impreuna formand un grup multinational (Renault, Dacia, Samsung). Dacia este a doua marca a Grupului Renault, iar Romania reprezinta a sasea piata a Grupului.

Sursa: rNews

Articol citit de 1412 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor