2,5 milioane de euro investiti de Dacia pentru modelul Stepway

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 17:47
1969 citiri
2,5 milioane de euro investiti de Dacia pentru modelul Stepway
Foto: automotorclub.com

Dacia a lansat miercuri, in Romania, versiunea Stepway a modelului Sandero, al saselea din gama Logan, la aproximativ o luna de la prezentarea la salonul auto de la Barcelona, investind circa 2,5 milioane de euro in linia de productie a modelului.

Potrivit oficialilor companiei, pentru realizarea acestui model, s-a investit in uzina Dacia de la Mioveni suma de fost de 2,5 milioane euro, din care 1,5 milioane au fost cheltuiti pentru studii de preproductie si restul pentru adaptarea liniei. In ceea ce priveste numarul de unitati fabricate la Mioveni, acesta se ridica la 1.340 de modele pe zi pentru intreaga gama Logan.

Oficialii Dacia au evitat sa faca orice fel de estimari privind vanzarile pentru acest an la modelul lansat miercuri.

Garantie de 3 ani sau 100.000 de kilometri

Ei au precizat ca modelul lansat miercuri va intra in programul de innoire a parcului auto national "Rabla", urmand sa beneficieze de programul Dacia avantaj, astfel incat se va dubla prima de casare de 3.800 lei si se va oferi o garantie de patru ani. In cazul in care nu este achizitionat prin programul Rabla, Sandero Stepway are o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Modelul va putea fi achitionat de pe piata autohtona incepand cu 23 iunie anul curent, iar in Europa Centrala si de Vest va fi comercializat incepand cu luna septembrie.

Stepway se diferentiaza de modelul Sandero prin garda la sol marita cu 20 de milimetri si elemente de design exterior si interior. Tinta companiei, exprimata de directorul de marketing, Rafael Treguer, este ca noul model sa devina liderul segmentului de compacte citadine-modele pentru oras.

Modelul lansat miercuri va avea o singura versiune de echipare cu doua motorizari, respectiv de 1,6 benzina si 90 de cai putere, la un pret de 9.200 euro (TVA inclus) si 1,5 DCI, de 70 cai putere si un pret de 10.400 de euro (TVA inclus). De serie, Sandero Stepway va avea sistem ABS si AFU, dublu airbag, directie asistata, geamuri electrice fata, radio CD si inchidere centralizata cu telecomanda.

Stepway, produs deja in Brazilia

Dacia Sandero a fost lansata in iunie 2008, fiind lider in Romania pentru segmentul B, de citadine compacte, cu 12.185 de unitati vandute. In intreaga lume au fost vandute aproximativ 72.000 unitati ce apartin acestui model. Comercializat inclusiv sub sigla Renault, Sandero are vandute 160.000 de unitati in intreaga lume, in 11 luni de la lansare.

Modelul Stepway este produs deja in Brazilia, la Curitiba, de la sfarsitul anului 2007 si este comercializat in America de Sud sub sigla Renault.

Quarterly Report - Editia 4

Cum ar putea ajunge unul dintre giganții petrolului în instanță din cauza vremii „ucigașe”
Cum ar putea ajunge unul dintre giganții petrolului în instanță din cauza vremii „ucigașe”
Mai multe grupuri de mediu și victime ale cazurilor de vreme extremă au depus o plângere penală la Paris, prin care vor să îi tragă la răspundere pe gigantul francez TotalEnergies SE și pe...
Capitalele din umbră ale Europei. Ce orașe europene controlează puterea economică, portuară sau tehnologică a continentului
Capitalele din umbră ale Europei. Ce orașe europene controlează puterea economică, portuară sau tehnologică a continentului
În epoca post-globalizării, noile centre de putere economică ale Europei se conturează dincolo de capitalele tradiționale, redefinind harta influenței continentului. Orașe precum Veldhoven,...
#Dacia Stepway lansare, #investitii Dacia Stepway, #Stepway Brazilia , #Stepway