18.000 de truse medicale retrase de la Dacia

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 16:50
1308 citiri
18.000 de truse medicale retrase de la Dacia

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges a retras de la uzina Dacia aproape 18.000 de truse medicale care nu erau conforme cu directiva europeana in vigoare.

Ancheta a fost demarata in urma cu mai multe luni dupa o reclamatie depusa la Bucuresti. Sesizarea a fost facuta de Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere privind trusele medicale cu care sunt dotate autoturismele Dacia.

In urma controlului efectuat la producator s-au sesizat mai multe nereguli, printre care, inscriptionarea incorecta a trusei medicale si a echipamentelor dar si depozitarea necorespunzatoare a acestora intr-o geanta din material textil. Un alt aspect se refera la compozitia feselor, bandajelor si compreselor, care nu e conforma cu reglementarile legale.

Trusele medicale cu care sunt echipate automobilele Dacia sunt produse in China si furnizate la uzina de la Mioveni de catre societatea italiana AUTEC. OJPC Arges a decis ca masurile sa fie luate impotriva producatorului si nu a reprezentantilor societatii care distribuie trusele.

"Producatorul a pus pe piata un produs care nu respecta prescriptiile declarate, ceea ce reprezinta contraventie. A fost aplicata o sanctiune de 30.000 de lei. S-a luat masura opririi definitive de la comercializare si a retragerii din consum a unui lot de 17.980 de truse medicale utilizate incepand cu data de 1 august 2008. De asemenea, va fi retras si stocul existent la Dacia si trusele care echipeaza deja autoturismele" a declarat Cristian Libertatu, seful Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorului Pitesti.

Uzina Dacia a fost amendata cu 30.000 lei si a informat deja OJPC Arges ca a schimbat furnizorul de truse sanitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#dacia mioveni, #trusa sanitara, #OPC , #stiri Dacia