Ziare.com

600 de angajati de la Dacia ar putea ramane fara serviciu

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 19:35

   

600 de angajati de la Dacia ar putea ramane fara serviciu
In jur de 600 de angajati de la uzina de automobile Dacia care lucreaza cu contracte de munca pe perioada determinata ar putea ramane fara serviciu.

Chiar daca administratia uzinei a precizat in mai multe randuri ca nu se pune problema unor disponibilizari, purtatorul de cuvant de la Dacia, Silviu Sepciu, a declarat marti ca la sfarsitul anului se va discuta daca vor fi prelungite cele aproximativ 600 de contracte.

"Se va lua o decizie la inceputul lunii decembrie daca aceste contracte pe perioada determinata se vor prelungi sau nu. Dacia a facut angajari atat in 2007, cat si in 2008, dar au fost salariati care au fost angajati de la bun inceput pe o perioada de sase luni sau un an.

Pentru cei ale caror contracte expira pe 31 decembrie se va lua o decizie in functie de evolutia pietei auto. Masura pe care am luat-o de a intrerupe productia, pentru a adapta fabricatia la cererea comerciala, ne-a permis sa mentinem numarul de salariati" a declarat purtatorul de cuvint de la Dacia, Silviu Sepciu.

Contractele a circa 600 de muncitori, dintr-un total de 2.800 de angajati temporar, expira la 31 decembrie 2008. Pe parcursul anului 2008, uzina Dacia a transformat 960 de contracte pe perioada determinata in contracte pe perioada nedeterminata, 100 dintre acestea urmand sa fie puse in aplicare chiar in luna decembrie, a mai spus Sepciu.

Referitor la prima de Craciun, Silviu Sepciu a precizat ca cei aproape 14.000 de salariati isi vor primi integral acest bonus prevazut in contractul colectiv de munca negociat de sindicat.

Dacia si-a intrerupt productia in perioada 20 noiembrie - 7 decembrie 2008, ca urmare a degradarii situatiei pe pietele auto atat la export, cat mai ales pe principala sa piata, Romania. Doar activitatea centrului CKD va continua in aceasta perioada.

Potrivit estimarilor sindicatului, in fiecare zi merg la serviciu in aceasta perioada in jur de 3000 de angajati, dintr-un total de 14.000 de salariati.

In cele 17 zile de vacanta fortata in care se vor afla aproximativ 11.000 de angajati, vor fi nevoiti sa stea acasa si salariatii societatilor furnizoare de componente catre uzina de automobile din Mioveni.

Este vorba de societatile Leoni Mioveni, Leoni Pitesti, Johnson Control, Euro APS, Cortubi, Metal Impex, Maxiro, Piroux SRL, Matrice Dacia, Presate Dacia, Eurest SRL si A.S.I. (furnizor punti).

Citeste mai multe despre Dacia uzine somaj tehnic serviciu discuta angajati
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor