Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Acord la Dacia privind salariile: Cati bani in plus vor primi angajatii

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 14:55
2641 citiri
Acord la Dacia privind salariile: Cati bani in plus vor primi angajatii

Angajatii si patronatul uzinei Dacia de la Mioveni au ajuns, marti, la o intelegere in ceea ce priveste contractul colectiv de munca.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, angajatii vor primi 220 de lei in plus la salariu si o prima anuala de performanta in valoare de 1.680 de lei.

Negocierile pentru noul contrat colectiv de munca au durat o luna, iar in 21 martie peste 2.000 de angajati au protestat pentru aceste drepturi salariale, productia fiind oprita in totalitate pentru cateva ore.

Liderii de sindicat voiau o majorare salariala de 450 de lei, in timp ce reprezentantii Dacia propuneau 175 de lei.

"Este o solicitare complet nerealista (din partea sindicatelor -n.red.), care pune in pericol competitivitatea Dacia in raport cu alte uzine din grup si, in cele din urma, locurile de munca atat de pe platforma de la Mioveni, cat si din industria auto romaneasca. Dincolo de aceasta pozitie a sindicatului, mizam pe responsabilitatea salariatilor nostri pentru a construi impreuna un viitor sigur si stabil pentru compania noastra", a declarat saptamana trecuta Radu Mavrodin, Director Resurse Umane Renault Romania si regiunea Euromed-Africa, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Astfel, daca situatia se va prelungi si nu se va ajunge la un acord, atunci reprezentantii Dacia ar putea muta o parte din productie in uzina din Tanger, Maroc, unde un angajat castiga doar 54% din salariul celui din Romania.

Nicolae Pavelescu, liderul de sindicat de la Dacia, spunea ca daca nu ajungeau la un numitor comun pana in data de 20 aprilie s-ar fi declansat un conflict de munca si ar fi fost posibila declanasarea grevei generale.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#acord Dacia salarii, #Dacia marire salarii, #Dacia intelegere salarii , #stiri Dacia