Ziare.com

Acord la Dacia privind salariile: Cati bani in plus vor primi angajatii

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 14:55

   

Acord la Dacia privind salariile: Cati bani in plus vor primi angajatii
Angajatii si patronatul uzinei Dacia de la Mioveni au ajuns, marti, la o intelegere in ceea ce priveste contractul colectiv de munca.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, angajatii vor primi 220 de lei in plus la salariu si o prima anuala de performanta in valoare de 1.680 de lei.

Negocierile pentru noul contrat colectiv de munca au durat o luna, iar in 21 martie peste 2.000 de angajati au protestat pentru aceste drepturi salariale, productia fiind oprita in totalitate pentru cateva ore.

Liderii de sindicat voiau o majorare salariala de 450 de lei, in timp ce reprezentantii Dacia propuneau 175 de lei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Este o solicitare complet nerealista (din partea sindicatelor -n.red.), care pune in pericol competitivitatea Dacia in raport cu alte uzine din grup si, in cele din urma, locurile de munca atat de pe platforma de la Mioveni, cat si din industria auto romaneasca. Dincolo de aceasta pozitie a sindicatului, mizam pe responsabilitatea salariatilor nostri pentru a construi impreuna un viitor sigur si stabil pentru compania noastra", a declarat saptamana trecuta Radu Mavrodin, Director Resurse Umane Renault Romania si regiunea Euromed-Africa, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Astfel, daca situatia se va prelungi si nu se va ajunge la un acord, atunci reprezentantii Dacia ar putea muta o parte din productie in uzina din Tanger, Maroc, unde un angajat castiga doar 54% din salariul celui din Romania.

Nicolae Pavelescu, liderul de sindicat de la Dacia, spunea ca daca nu ajungeau la un numitor comun pana in data de 20 aprilie s-ar fi declansat un conflict de munca si ar fi fost posibila declanasarea grevei generale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1071 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor