Am ajuns sa importam pana si Dacii la mana a doua din Germania

Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 13:45
6578 citiri
Am ajuns sa importam pana si Dacii la mana a doua din Germania
Foto: Fcebook / Dacia

Inmatricularile de autoturisme Dacia la mana a doua importate au crescut cu aproape 60% in primul trimestru, la circa 570 de masini, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Imatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), marca locala intrand in top 15 cele mai importate branduri second hand.

Din cele 670 de autoturisme Dacia aflate la vanzare pe autovit.ro, 417 provin de pe piata auto locala, in timp ce aproape 50 sunt importate din Germania, sase din Franta, 15 din Belgia, tot 15 din Austria si opt din Olanda.

Cei care prefera sa cumpere un automobil Dacia din Germania o fac, potrivit acestora, datorita pretului mai mic si datorita faptului ca, spun ei, sunt mai bine intretinute.

Un alt motiv este pretul de achizitie, care in Germania este mai mic decat in Romania. Spre exemplu, un automobil Dacia Sandero Stepway, cu motor diesel 1,5 litri 90 CP si echipare de top, inclusiv cu sistem de navigatie, in Germania costa 6.500 de euro, in timp ce in Romania costa cu cel putin 1.000 de euro mai mult.

Pe piata locala tot mai multi dealeri auto au intrat pe piata second-hand, in contextul in care anul trecut s-au inmatriculat putin peste 80.000 de masini noi si peste 220.000 de masini second-hand din import.

Mai mult, pe masura ce companiile de leasing operational au urcat la o flota totala de aproape 60.000 de masini, care va urca spre 65.000 pana la finalul anului, acestea sunt scoase la vanzare pe piata locala.

Masinile care au facut parte din flote au avut inclusiv asigurare de tip CASCO, iar reparatiile s-au facut in centre autorizate, in timp ce programul reviziilor a fost de asemenea respectat si notat in cartile masinilor.

In total, in primul trimestru s-au inmatriculat aproape 17.500 de masini noi, in crestere cu 21% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce in martie cresterea a ajuns la peste 23% si un volum de aproape 6.600 de masini noi.

De cealalta parte, importurile de masini vechi au continuat sa urce cu peste 18% in primele trei luni, la aproape 23.400 de unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Dacia seond hand, #Dacia import Germania, #importuri Dacia , #stiri Dacia