Ambasadorul Frantei: Uzina Dacia, "o frumoasa poveste de dragoste" pentru Franta si Romania

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 21:47
2441 citiri
Ambasadorul Frantei: Uzina Dacia, "o frumoasa poveste de dragoste" pentru Franta si Romania

Ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin, a declarat, marti, in timpul unei vizite oficiale in judetul Arges, ca uzina Dacia reprezinta, pentru Franta si Romania, "o frumoasa poveste de dragoste, continuata peste ani".

Ambasadorul Frantei in Romania a avut programate mai multe intalniri cu autoritatile judetului, dar si cu profesori si studenti din cadrul Universitatii din Pitesti.

"M-am intalnit cu prefectul, cu presedintele Consiliului Judetean Arges, cu primarul din Pitesti si am vizitat, de asemenea, uzina Dacia, care pentru Franta si Romania reprezinta o frumoasa poveste de dragoste, continuata peste ani.

Apoi am petrecut cateva momente la Universitatea din Pitesti, unde am fost primit de rector, dar si de profesori si studenti, care mi-au vorbit despre programele de schimburi intre Franta si Romania in domeniul universitar. Aceste programe sunt foarte bogate si in mare masura influentate de prezenta intreprinderilor franceze aici, la Pitesti, in mod deosebit Dacia. Exista multe conexiuni intre lumea universitara si cea a intreprinderilor, aici, la Pitesti, iar asta ma bucura", a declarat Philippe Gustin.

Ambasadorul Frantei in Romania a continuat cu aprecierile la adresa uzinei din Mioveni si a precizat ca, de la o simpla uzina constructoare de masini, s-a construit o marca.

"Este foarte frumoasa aceasta poveste, pentru ca s-a plecat de la logica unei uzine care fabrica masini, iar, de la aceasta uzina, s-a construit o marca. O adevarata marca intr-o tara unde exista un lant complet, de la cercetare pana la comercializare. Iar astazi s-a ajuns chiar la expatrierea spre alte tari, pentru a se apropia de clienti si de pietele de desfacere. Aceasta poveste este foarte interesanta si important este ca s-a creat un nou model de relatie cu automobilul, nu doar in Romania, ci si in tari precum Franta, Germania, care sunt principalii clienti ai marcii Dacia", a mai declarat ambasadorul francez.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Ambasador Franta uzina Dacia, #uzina Dacia Romania, #productie Dacia , #stiri Dacia